1. Llei 15/2007, De 3 De Juliol De Defensa De La Competència

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
1. La Llei 15/2007, de 3 de juliol de Defensa de la Competència, té com a referents dos importants i recents (de l'any 2003 i de l'any 2004) Reglaments Comunitaris.
a) De quins Reglaments es tracta?La reforma del marc comunitari de defensa de la competència, s’ha plasmat al Reglament (CE) n.º 139/2004 del Consell, de 20 de gener de 2004, sobre el control de les concentracions entre empreses ien la modernització de la lluita contra les conductes restrictives de la competència que du a terme el Reglament (CE) n.º 1/2003 del Consell, de 16 de desembre de 2002, relatiu a l'aplicació de lesnormes sobre competència previstes als arts. 81 i 82 del Tractat de la Comunitat Europea.
b) Quines diferències existeixen entre una Directiva i un Reglament Comunitaris?
El Reglament s'esmenta al'article 249 del Tractat CE, on s'enuncia que el reglament «tindrà un abast general. Serà obligatori en tots els seus elements i directament aplicable en cada Estat membre».

L'abast general significaque va dirigit a categories abstractes de persones i no a destinataris identificables. És el que el distingeix de la Decisió.

En ser obligatori en tots els seus elements no pot aplicar-se de formaincompleta, selectiva o parcial. És un acte jurídic vinculant per a les institucions; els Estats membres i els particulars als quals va dirigit.

El fet de ser directament aplicable en cada Estatmembre significa que a) no està subjecte a cap mesura d'incorporació al Dret nacional (el que faria una norma de transposició); b) confereix drets i obligacions amb independència de qualsevol mesuranacional d'execució. Aquesta característica no impedeix que els Estats membres adoptin mesures d'execució. De fet, ho hauran de fer si és necessari en virtut de l'obligació de lleialtat a què es refereixl'article 10 del Tractat CE i c) els particulars podran apel·lar a un Reglament en les seves relacions amb altres particulars, amb els Estats membres o amb les autoritats comunitàries.

És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marcos 3:1-15
  • 15 1 Portafolio 3 MATE 3 1
  • 3 EXA 1 14 15
  • TAREA 1 3 09 15
  • unidad 3 de competencias comunicativas 1
  • Competencias De Empleabilidad Clase 3 1
  • Modulo 3 competencias act 1
  • Financiamiento De Corto Plazo 15 3 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS