4 Jugadas basket populars

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (781 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
JUGADES MÉS POPULARS

En aquests apartat, el que s'exposarà són les jugades més populars alhora de jugar a basquetbol. Per a poder entendre les jugades expressades a la pissarra d'entrenador, s'hade saber que vol dir cada fletxa, línia creu... Per això abans de mostrar-les explicarem el significat dels "dibuixos". S'ha de dir que en la categoria de la que hem estat parlant durant tot eltreball, no és sovint trobar-se mai amb equips que duguin a terme jugades a excepció dels equips grans com el Barça, la Penya, el Madrid... que en aquestes edats si que en fan servir algunes als campionatsnacionals.
L'objectiu d'aquest punt del treball, apart de mostrà que és un esport on la tàctica té una gran part d'importància alhora dels partits, també la exposo per a fer veure que tot i ser unesport físic i dur, s'han de tenir una sèrie d'habilitats no físiques per a poder-lo jugar a un gran nivell. Tan és així que dins de l'àmbit del basquetbol existeix una frase o expressió que diu:"al fútbol se juega con los pies; al balonmano, con las manos, y al baloncesto, con la cabeza."

on precisament es comparen tres esports físics d'equip com són el futbol i el balonmano amb elbasquetbol. Sense despreciar ni insultar als practicants d'aquests esports, jo estic bastant d'acord amb l'expressió ja que per a poder jugar al basquetbol a certs nivell, és necessària una gran memòria,intel•ligència i lideratge que en altres esports no i intervenen tant. Tant és així que hi ha jugadors on s'han d'enrecordar de memòria de més de quinze sistemes tant d'atac com de defensa, sigui quinasigui la seva posició en el camp.

- - - - - - - - - - - = pase (amb fletxa al final de la línia discontinua)

= Desplaçament amb pilota ( línia corba)= bloqueig directe

= (acostumen )defenses

= (acostumen) atacants ------- si se'ls dibuixa una circumferència més petita al cantó vol dir que és qui té la pilota.

1....