Abort i sverige

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (477 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de mayo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
ABORT BÖR INTE VARA INOM LAGSTIFTNINGEN AV INGET LAND
[pic]
Bild Ur den religiöst obundna organisationen Ja till livet
(http://www.louisep.com/archive/2008/10)

I artikeln ”Abort i Sverige ären socialförsäkringsförmån” ur Spaniens tidning (el Pais) berättar Ricardo Moreno att: en kvinna kan avbryta sin graviditet i Sverige innan hon är i den tolfte graviditetsveckan, med det enda kravetär det att rådgöra med en läkare. Fram till den artonde graviditetsveckan kan hon själv bestämma att avsluta graviditeten. Ingripandet är förbjudet om detta medför risk för liv eller hälsa. Men hur kanman prata om livet och hälsan? Då ett sånt ingripande alltid är en risk för liv och hälsa för kvinnan.

Från min synvinkel är absurd att se som en ”förståndig” option att döda ett foster. Ingenskulle i sin rätt sinne, våga fråga sig om det är tillåtet eller önskvärt, eller bra eller praktiskt att döda en person. Så jag tror att det är inget alternativ att döda de ofödda barnen.

Enligtartikeln ”Abort” (http://gluefox.com/kontr/abort.shtm). Det vanligaste försvaret för att göra abort det är att hävda att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp; det håller jag med, men en sak äratt bestämma över sin egen kropp och en annan är att bestämma över en försvarslös människa som växer i hennes mage. Om man ser på bilden som ligger längst upp till vänster ser vi att det var enmänsklig varelse som var fullt av liv och det var inte en del av kroppen av en kvinna. Det var en helt oberoende person och allt den försvarslösa människan behöver är det bara en livmoder för att utvecklas.Nästa abortförsvar som står i artikeln ”Abort” går ut på att alla har rätt att födas önskade. Det är helt klart. Men vi har ingen rätt att ta livet av ett ofött barn helt enkelt eftersom vi intevill ha ett barn nu eller barnet är oplanerad, hur kan man tänka så? Du kära kvinna!!! Du måste veta att det finns preventivmedel som till exempel p-piller som du kan använda för att undvika att...
tracking img