Aci No Pague Mi Deu

Páginas: 4 (751 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
ACÍ NO PAGA NI DEU (Dario Fo)

El primer acte tracta de la pujada de preus de les coses. Joan treballa en una fàbrica,on els treballadors han anat a queixar-se del menjar i s'han negat a pagar.Joan arriba a casa i li conta el que ha ocorregut a la seva dona, queixant-se del que ha passat, i li diu que ha vist un grup nombrós de dones que s'han anat del supermercat sense pagar i això lisembla vergonyós.

Joan ignora que la seva esposa Antònia era una d'aquestes dones. Antonia, aprofitant la manifestació de les dones en contra de la pujada de preus, i al crit de ¡Ací no paga ni Déu! vaagafar tot el que tenia al seu alcanç i es va anar a casa.

Un cop a casa, Antònia rep la visita de la seva veïna Marga i li explica una mentida rere l'altra, però per fi li explica la veritat delsupermercat, treu les coses robades i veu que també hi ha menjar per a gossos i per a canaris.

Antònia, espantada per la reacció que ha tingut Joan, abans que arribés el seu home li dóna part delmenjar furtat a Marga i se la guarda en l'abric.

En anar, Marga es creua amb Joan i aquest entra a casa i li comenta a la seva dona Antònia lo grossa que ha trobat a Marga. Antònia, amb lo mentideracompulsiva que és, li explica un seguit de mentides a Joan sobre un possible embaràs de 5 mesos de Marga que havia ocultat al seu marit Lluís fins a aquest dia. I l'innocent de Joan s'ho creu tot.Antònia se'n va a casa de Marga i en la seva absència apareix la policia a registrar la casa, després d'una xerrada amb el policia i dient-li que registrés el que volgués que la seva dona eraincapaç de robar res, el policia es va sense registrar res.

Quan es va el policia, tornen Antonia i Marga espantades perquè un policia li ha volgut palpar l'abric i s'havien negat suposadament perl'embaràs.

En això, apareix un guàrdia civil i fingeixen posar-se de part perquè no registrés res, però es negaven a anar a l'hospital, no obstant això, el Guardia Civil es va obstinar a portarla a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ací no paga ni Déu
  • Aci No Paga Ni Deu De Dario Fo
  • Ací No Paga Ni Déu
  • aci no paga ni deu
  • Déu?
  • Déu?
  • ACI
  • Estructura d'ací no paga ni déu, de darío fo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS