Acrosport

Páginas: 7 (1681 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2011
1.Definició
L’acrosport es un esport acrobàtic-coreogràfic on s’integren tres elements Fundamentals:
1.1Formació de figures o piràmides corporals
2.Acrobacies i elements de força, flexibilitat i equilibris
com unes transicions de unes figures a altres.
3.Elements de ball, salts i piruetes gimnàstiques com
components coreogràfics, que li atorga a aquest esport el
graude artístic.
També es pot definir com un soci-motriç, existeix sempre la precència de un o varios companys que sincronitzen les seves accions motrius en un espai estable reglat per aconseguir la realització de figures i piràmides humanes.

2.Origen/Història
La Gimnàstica Acrobàtica té les seves arrels en l'antiguitat. Moltes escultures i pintures d'aquesta època s'han trobat en diversos llocsal planeta (hi ha porters acrobàtic en els frescos egipcis). Els més antics es remunten al 8000 a. de C. Encara que es poden trobar rastres de l'acrobàcia col · lectiva en algunes cultures i pràctiques tradicionals en l'exèrcit és sobretot gràcies al circ que és modern Gimnàstica Acrobàtica sorgir. Els números són més coneguts com el "mà a mà" en aquest entorn i tractar de mostrar la força,flexibilitat, equilibri i agilitat. Avui dia, la tendència es va invertir. Els números de "mà a mà" els circs són sovint fetes per l'ex grans campions de Gimnàstica Acrobàtica.
La Gimnàstica Acrobàtica acrobàcies modern alhora, va ser reconegut com a esport per l'antiga URSS el 1939, després pel polonès, el xinès, l'alemany i búlgar 2. Aquests països són l'organització i el desenvolupament de lanaturalesa competitiva de la disciplina.Alguns atletes del temps tindrà una forta influència de la pràctica actual, com el polonès Konrad Zielinski, que va ser jutges experts i membre del Comitè Tècnic de la Federació Internacional de Gimnàstica a 2008 3 i la seva esposa Gisela. En les competicions inicials, només l'execució tècnica va ser considerada. Avui dia, la dificultat i l'art també sónavaluats.
El 1973, la Federació Internacional d'Acrobàcia Esports (FISA) es crea. Inclou el acrosport i Tumbling. Aquesta institucionalització comporta el desenvolupament d'un codi formal de punts. Les categories del concurs es creen al mateix temps. Són cinc en total: duo femení, masculí i mixt trio masculí femení i quartet. Sempre és el mateix entrenament que ajuden en l'actualitat.
El primerCampionat Mundial es va celebrar a Moscou l'any següent. El primer títol de campió del món parell mixt va ser atorgat a Galina i Yuri Savelyev 4.
El 1985, la disciplina és reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional. Està integrat en el programa el 1993 els Jocs Mundials a La Haia (Països Baixos). Cinc anys més tard, a l'entrada dels Jocs Olímpics de Trampolí, la FISA i la FIT (Federació Internacional deTrampolí) fusionar-se amb la Federació Internacional de Gimnàstica, una condició sine qua non de la COI (Comitè Olímpic Internacional). El 2005, Gimnàstica Acrobàtica acrosport és satisfer els desitjos de la figura d'unir a les pràctiques de gimnàstica i harmonitzar les denominacions.
Avui dia, Europa és el bressol de la disciplina, sinó a tot el món han estat tocats per la màgia de GimnàsticaAcrobàtica.

3.Característiques pròpies
L'exercici ha de contenir elements acrobàtics i gimnàstics de flexibilitat, equilibri, salts igirs, així com moviments en cooperació entre els components del grup realitzant figures ipiràmides corporals. En tot moment hi ha d'haver harmonia i coordinació en les accionsrealitzades pel grup. Es valora la dificultat, la tècnica i la dimensió artística de lacomposició.
-Material necesari: La pràctica del pis 12 metres quadrats a cada costat, elàstica, flexible, que consisteix en plaques fixades amb tires de velcro, cobert amb una catifa.
-Formacions: van de dos participants a un màxim de nou.
Formacions bàsiques: són formacions de dos y tres components(parelles y trios)
Formacions de grup: formacions construides a partir de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS