Activo

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 30 de agosto de 2012
Tot el procés de la digestió i l'assimilació d'aliments deixen substàncies residuals que l'organisme ha d'eliminar expulsant a l'exterior. A l'intestí gruixut es formen excrements que s'expulsen perl'anus, els ronyons filtren la sang expulsant orina, els pulmons expulsen diòxid de carboni procedent de la combustió dels aliments, la nostra pell segrega suor. Aquests processos de secreció són moltnecessaris per mantenir la salut, sense ells el nostre cos es enverinaria.



El cos produeix unes deixalles. La sang els transporta fins als ronyons. Aquests s'encarreguen de netejar i d'evacuarles deixalles. Tenim dos ronyons situats un a cada costat de la columna vertebral. Cada ronyó està unit a la bufeta a través d'un conducte.

Tingues sempre en compte que l'aparell urinari és un mésentre altres dels que tenim per excretar, expulsar substàncies residuals a l'exterior.




Un ronyó s'assembla a una mongeta molt gran, una mica més petita que el teu puny tancat. És un òrganimportant perquè neteja la sang. Té uns filtres que són petits coladors que retenen les deixalles continguts en la sang. Aquestes deixalles formen l'orina que arriba fins a una bossa: la bufeta. Per 1 i2 circula la sang i l'orina per 3 va a la bufeta des d'on s'expulsa a l'exterior quan orinem.




Els pulmons, que es troben a l'interior de la caixa toràcica, al pit, tenen la important funcióde permetre'ns respirar introduint oxigen al nostre cos, fonamental per a la vida, i expulsant diòxid de carboni com a substància residual.




Per 1 (tràquea) l'aire entra i surt dels pulmons.Els músculs i el cervell necessiten oxigen a cada moment. Quan el cos ha utilitzat l'oxigen, es produeix un gas, anhídrid carbònic, que ha de ser eliminat. Quan respirem, buidem nostres pulmonsd'anhídrid carbònic i els omplim d'oxigen, en un incessant procés que dura tota la vida. El primer que fem en néixer és llançar un crit: els nostres pulmons s'omplen d'aire i vam començar a respirar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividad
  • Actividades
  • Actividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS