acuerdo gag

Páginas: 3 (596 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013





ACORD 167/2012, de 7 de novembre, del Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya


L’acord al que arriba el CAC ve donat pel fet en data de 28 de setembre de 2012, un escrit sobrel’edició del programa Polònia, l’autoria del qual correspon a Pla Barcelona Interculturalitat.
L’escrit manifesta que en l’edició esmentada del programa es va emetre un “gag sobre el món àrab que no hasabut trobar l’equilibri entre la crítica humorística i el missatge rigorós i responsable”, i demana que s’eviti reproduir aquest tipus de missatges.

Del gag es despren imatges reals assciant-les al’islam, definint-lo com a “una religió de pau que només registra accions violentes en països puntuals”.

El CAC, és l’organisme encarregat de prestar el servei públic de comunicación audiovisualde la Generalitat, i així com també l’autoregulació d’aquest. És per aixo que en aquest tema ha establert uns criteris com son:
1. Respectar i fomentar la llibertat religiosa.
2. Actuar amb especialresponsabilitat i rigor en el cas d’expressions que puguin suscitar discriminacions per motius religiosos.
3. Acceptar que la crítica legítima en assumptes d’interès públic empara aquelles que puguinmolestar als ciutadans.
Entre d’altres.

En conseqüencia, l’informe conclou que el contigut del gag, estableix una generalització de l’islam relacionant-lo amb accions violentes i comportamentsdelictius que només es poden atribuir a determinades persones, per això, recorda a Televisió de Catalunya que cal extremar les mesures per tal d’evitar tractaments del fet religiós que puguin afavorirla reproducción d’estereotips discriminatoris envers qualsevols confessió, i cal evitar fer generalitzacions de grups concrets que poden portar a l’atribució de valors negatius a les persones que lesprofessen.

Tot i així l’humor és present en els mitjans. Des del més inocente fins la ironia o la sàtira, de forma que pot ajudar a entendre i a interpretar la realitat.
S’ha de protegir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gaga
  • Gaga
  • gage
  • gaga
  • gaga
  • Gaga
  • gaga
  • Gaga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS