Adam i eva

Páginas: 7 (1687 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
En una cabana de pedra hi vivien Adam i Eva, i els seus tres fills: Nara, Abel i Caïm. Un matí d’un diumenge de juny apareix Querub, l’àngel comnadant en cap de la guàrdia permanente de l’Edèn. L’angel ha vingut a advertir a l’Adam ,que els seu fill Caïm ha gosat entrar, per segona vegada, al jardí de l’Edèn, tot i saben que esta totalmente prohibit.

En una cabana de pedra hi vivien Adam iEva, i els seus tres fills: Nara, Abel i Caïm.
Un matí d’un diumenge de juny apareix Querub, l’àngel comnadant en cap de la guàrdia permanente de l’Edèn.
S’inicia una conversa entre l’Àngel i Caïm. Querub busca l’Adam, el pare de Caïm. Querub vol advertir a Caïm que si torna a intentar entrar a l’Eden patirà greus conseqüències. Més tard arriba Adam i Querub li explica que com a pare esresponsable de les accions del seu fill.
Llavors Adam explica amb enyorança com era la vida a l’Eden , i per conseqüència, la seva expulsió. Eva s’estimava tant les estrelles del cel que volia un collaret d’estels. Li va demanar a Jahvè, però aquest li va negar, argumentant que eren massa grans. Llavors ella, seduïda pel diable encarnat en una serp, va decidir agafar una pera de l’arbre de la Vida, quete el poder d’igualar un home a Jahvè. Prop d’aquest estava el prohibit pomer del Bé i el Mal, i per error va menjar una poma. Llavors Adam també la va provar i tots dos van ser expulsats per sempre del jardí.

Després del discurs de lamentació d’Adam, comença una nova discussió entre aquest i el seu fill major. Caïm, qui no el respecta de cap de les maneres l’acusa de que no es mereix nirespecte ni l’autoritat ja que gracies a ell les següents generacions estaven condemnades a viure fora de l’Eden. Per últim se’n va Caïm assegurant a Querub que no tornarà a intentar entrar al Jardí.
Més endavant entren en escena Eva i els altres fills, Nara i Abel. Primer apareix Nara molt contenta d’haver atrapat uns ocells amb unes trampes ideades per Abel. Eva està molt cansada i Querub li diu quedescansi una mica, i acte seguit se’n va. Llavors apareix Abel dient que no ha pogut atrapar mes ocells però que ho farà per Nara. Aquesta se’n va i Adam felicita a Abel reconeixent-lo com únic fill útil, i li diu que tiri les pintures de Caïm.
Surten de la cabana Nara i Caïm, i Abel enfadat discuteix amb el seu germà per Nara i es queixa de que a casa tothom està en contra seu. Segueixendiscutint i Caïm diu que un dia s’anirà a viure amb ella separats. Abel, qui s’emprenya molt, agafa una eina per pegar en Caïm, però aquest fa un moviment molt ràpid i li treu la eina i li empaita amb aquesta.
La següent escena es una conversa entre Nara i Caïm. Aquest li diu que no parli més amb ell, però ella li diu que es el seu germà també. La conversa segueix i ell li diu que ella li pertoca, perla raó de que ell es mes mascle que l’Abel, qui es un personatge efeminat. Ella s’emociona amb l’idea de que es casaran i ell li promet una casa apart, amb fills que rebran una bona educació, preparats per organitzar el mon des de zero. Segueixen parlant i ella li diu que es molt poca cosa per a ell. Llavors ella li diu que li agrada que es disputin per ella, però Caïm insisteix en que ella lipertany. Nara li explica que Abel li ha promès dos ocells vius, i un cistell de peres de l’Edèn, i Caïm li diu que ell li portarà un cistell abans de la posta de sol, i se’n va.
Després es veu a Abel a casa explicant-li el que ha passat amb el seu germà a la seva mare. Ell es queixa de que trigui tant la decisió dels pares sobre a qui donar Nara, i diu que li han de donar a ell. Llavors ell diu queell es dèbil, però bonic i fi. En canvi Caïm es fort, valent, pelut i groller. Com a argument Abel es val de que Javhè sempre acollia els seus presents i menyspreava els del seu germà.
La família està dinant a la cabana, exceptuant a Caïm que s’havia anat a collir fruita, sense dir on. Llavors el pare s’adona de que està de camí cap a l’Edèn. Un cop acaben de dinar, Nara i Abel se’n van a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adam y eva
  • Adam Y Eva
  • adam y eva
  • Ensayo fui eva fui adam
  • Diarios De Adam Y Eva Por Mark Twain
  • adam eva
  • Resumen capitulo I, tomo 4. Adam smith
  • El eva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS