Adhd

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 17 (4248 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
AD(H)D

12

Persoonlijke ervaringen

met Gouden Tips om van een Klacht een Kracht te maken

Voorwoord
Bedankt voor het downloaden van dit E-book! Ik vind het ontzettend leuk om mijn ervaringen en levenslessen met jou te delen. Ik ben nu 35 jaar jong als ik begin met dit E-book. In deze 35 jaar ben ik behoorlijk op mijn bek gegaan, uit de bocht gevlogen en dingen uit mijn handen zienglippen. Pijnlijk? Ja, en geweldig! Weet je, het gaat er niet om wat je overkomt in het leven. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Natuurlijk is het f*cking frustrerend als iets weer niet lukt maar de lessen die hierin zitten zijn onbetaalbaar. Dat is maar goed ook want het heeft me heel wat knaken gekost.. ;-) Dit E-book draag ik op aan mijn vader: Gert van Beusekom Sr. Een geweldige innovatieveondernemer, perfectionist en overladen met passie. Helaas is hij twaalf jaar geleden overleden. In zijn tijd was er nog niet veel bekend over ADHD bij volwassenen maar hij beschikte over alle kenmerken en talenten. Ik mis de gesprekken met hem nog iedere dag. Ik heb geen opleiding afgemaakt maar ik heb op de vrijdagavonden zijn college mogen volgen over het leven en het ondernemersschap. BedanktSenior. Ik hoop dat ik jou met dit E-book ook zo kan inspireren. Ik deel in dit boek de basis elementen die ervoor zorgen dat ADHD / ADD geen klacht maar een kracht is. Met deze kracht kun je een schitterend leven leiden als je je talent maximaal benut. Ik hoop en wens dat ook al jouw dromen mogen uitkomen. ADHD is geweldig!

Omarm Jouw

Dit is een knop die voor mij moeilijk te vinden was. Ikdenk dat je je wel herkent als ik je vertel dat ik niet goed op school was. Een chaos op mijn slaapkamer had en van de hak op de tak sprong. Ik kreeg veel te horen dat ik minder goed was dan mijn klasgenoten en snel afgeleid was. Je word eenmaal als kind met ADHD veel geconfronteerd met je tekortkomingen en dit is niet zo lekker voor je zelfvertrouwen. Je voelt je anders, een buitenbeentje. Toen ikop mijn negentiende in aanmerking kwam met het marketingvak veranderde dit voor mij. Ik ontdekte dat ik ergens goed in was, sterker nog ik kon buiten de box denken en met echt originele concepten komen. Mijn zelfvertrouwen nam toe en mijn onzekerheid en zelfs het stotteren verdwenen naar de achtergrond. Mijn tip: Focus je op je kwaliteiten en niet op je tekortkomingen. Natuurlijk is het zo dat alsje heel veel aandacht aan een tekortkoming besteed dat je er beter in wordt. Als jij morgen een cursus administratie gaat volgen dan krijg je dit waarschijnlijk wel onder de knie. Maar je zult nooit beter worden dan de gemiddelde administrateur. Focus je op hetgeen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt en je wordt de beste! Ver boven het gemiddelde. Dingen waar je niet goed in bent:UITBESTEDEN! Wees niet bang om hulp te vragen, mensen helpen je, graag zelfs.

1

Talent

Doe Wat Jij Leuk Vind
Dit is makkelijk gezegd maar het kan best even duren voordat je dit echt in de gaten hebt. Ik heb een passie voor ondernemerschap en marketing. Logisch dat ik op mijn 23e mijn eigen reclamebureau opstartte. Ik ben er vorig jaar pas achter gekomen wat ik eigenlijk het allerliefste wil,wat de basis is van mijn passie. Ik heb met mijn onderneming altijd ondernemers geholpen. Dit begon met een website of logo maar het werd al snel strategie en het oplossen van wrijvingen binnen de onderneming. Later ben ik gevraagd door een vaste leverancier van drukwerk om commercieel directeur te worden. Als ik eerlijk ben dan vind ik drukwerk helemaal geen leuk product. Teveel concurrentie enniet spannend. Ik heb het gedaan omdat ik deze ondernemers familie wou helpen die allemaal werkzaam waren in deze drukkerij. Ik ben er dus achter wat de kernwaarde van mijn passie is: mensen helpen. Vanuit deze gedachte is ook ProADHD ontstaan. Ik sta nog pas aan het begin van dit avontuur maar ik vind het nu al super! Aan de hand van dit voorbeeld wil ik je vragen: Waar word jij gelukkig van? En...
tracking img