Afrodita

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2012
FITXA TÈCNICA:
Títol: Afrodita, Pan i Eros
Autor: anònim
Cronologia: 150 a.C.
Tècnica: Talla
Material: Marbre
Forma: Exempta
Superfície: textura llisa i policroma.
Localització: MuseuNacional d’Atenes
ANÀLISI FORMAL:
Composició: Podem veure com a figures principals una dona jove i un ser mitològic mig home mig cabra, entre mig dels dos un angelet, amb cara d’infant.
La dona té el cosnuu i ben proporcionat. Té uns cabells llargs i els porta recollits. Té el cap lleugerament inclinat cap a l’esquerra mirant al ser mitològic. La cara té un posat seriós però sense por. El braç dretaixecat subjectant una cosa amb la mà, que sembla que vol tirar, i el braç esquerra abaixat i subjectat per aquest ser mitològic. Això fa que se li aixequi l’espatlla esquerra per damunt de la dreta.Les cames les té juntes, però té la cama dreta recta i l’esquerra flexionada. El tors és flexible.
El ser mitològic és més baixet que la dona i està situat al seu costat esquerra, mirant-la. Del capli surten dues banyes tal i com les d’una cabra. Els cabells els té curts i arrissats i a la cara també n’hi té. El tors és d’un home fort i fibrat. Amb la seva mà esquerra agafa el braç esquerra dela dona i l’aguanta amb força. Amb el braç dret l’agafa per la cintura per darrera. Té el cos encarat a la dona. Les cames les té plenes de pel curt i acabades amb peülles de cabra. Té una cua moltprominent que l’ajuda a aguantar-se.
L’angelet està situat entre els dos, per sobre l’espatlla esquerra de la dona i les banyes del ser mitologic. A l’esquena hi porta dues ales, està en posició tumbadacom si volés. Té la cara d’un infant amb el cabell curt i arrissat i mira al ser mitològic. Té el cos nuu. Té els braços estirats i amb l’esquerra agafa amb força una de les banyes del ser mitologic.Ritme: És una figura entre moviment i repòs, ja que les forces que fan la dona i el ser mitològic són contraposades i per tant aconsegueixen l’equilibri.
Moment: Es capta un instant en què la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Afrodita
  • Afrodita
  • AFRODITA
  • Afrodita
  • Afrodita
  • Afrodita
  • Afrodita
  • Afrodita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS