Agora

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (873 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ÀGORA

La historia d’aquesta pel·lícula es dur a terme a Egipte, concretament a Alexandria, al segle IV. A la ciutat hi podem observar una harmonia entre els ciutadans, tot hi que en certesocasions s’hi duen a terme agressions verbals entre els dos bàndols. Per un costat hi trobem els Pagans els quals no tenen creences religioses i per l’altre costat trobem els Cristians que són la majoriadels habitants i aquests sí que creuen amb Déu però tenen un límit en els seus recursos. Els pagans posseeixen la mítica biblioteca de Alexendria, on s’hi troben rotllos i pergamins que contenien elsgrans coneixements de d’humanitat.
Hipatia, filla de Teó i protagonista de la pel·lícula, ensenya matemàtiques, astronomia y filosofia als fills de les famílies benestants de Alexendria. Entre els seusalumnes hi trobem Davo, l’esclau de Hipatia que esta enamorat d’ella però viu aquest amor en secret ja que no es veu en cor de declarar-se, Sínesi un noi molt callat que en temps propers tindrà unlloc molt important a la societat cristiana i Orestes que és el romà perfecte, de bona família i en varies ocasions es declara a Hipatia però ella no l’accepta.
A la pel·lícula es veu constantmentels enfrenaments entre els cristians i els pagans. Els cristians en tot moment mostren les seves fortaleses i es burlen del Déu pagà. Aquesta actitud provocadora causa un atac mortal contra ells queserà l’inici d’una forta batalla entre els diferents estaments religiosos. A la primera batalla Teó, el pare de Hipatia mort assassinat en mans dels cristians, els quals posseeixen un nombrós iorganitzat exercit am el qual van assaltar el recinte sagrat. Davant aquesta situació tan desagradable Hipatia protegeix als seus alumnes però especialment a Davo, el seu esclau. Hipatia lluita per salvarels pergamins que contenen els coneixements de la humanitat. Hispatia es troba acompanyada de Davo, que pensa en l’amor que sent cap a la seva professora i en la llibertat que aconseguiria si es...
tracking img