Agressivitat infantil

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (778 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
L’agressivitat infantil és una tendència a actuar o respondre de forma violenta, on es manifesten la falta de satisfacció, la ràbia , la protesta i l’esforç per canviar les coses. Hi ha dos tipus de“conductes agressives”:  L’agressivitat directa o física és una acció física i intencionada, en la qual, els infants actuen amb puntades de peu, empentes, esgarrapades, mossegades... o una accióverbal, amb insults, ofenses, crits...  L’agressivitat indirecta o psicològica: la conducta pot ser manifestada o continguda.  Quan és continguda l’infant fa ganyotes, crida o xiuxiueja la sevafrustració.  I quan és manifestada l’infant trenca objectes de la persona a la qual vol agredir.

Hi ha diferents CAUSES :  IMITACIÓ: els infants aprenen per imitació i si l’ambient de la família, o de laescola, o del barri... és agressiu, influirà al infant. I utilitzarà l’agressivitat per aconseguir el que vol.  INCONSISTÈNCIA EN LES PAUTES EDUCATIVES: El fet que una mateixa conducta de l’infantsigui de vegades castigada i altres no, i la contradicció en el fet que un educador, castigui una conducta amb una agressió física o verbal, i al mateix temps un altre educador s’oposi a quest mateixcàstig de l’altre referent educatiu, provoca irremediablement en el nen una notable confusió.  PARES O EDUCADORS PERMISSIUS O CONSENTIDORS: que eduquen a l’infant deixant fer el que vol, sense donar capvalor. Quan aquest infant es trobi en situacions o persones que impedeixin la seva voluntat, l’infant reaccionarà agressivament, perquè voldrà actuar com sempre i és sentirà frustrat i enfadat. CARÈNCIA D’AFECTIVITAT: Si l’infant té tot el que desitja ( joguines, llaminadures...), i fa sempre el que vol, però els pares o

1

educadors no són partícips d’aquests moments amb ell, parlant-hi,jugant-hi , o renyant-lo, el nen es sentirà sol, amb falta d’afectivitat. Tot això, li produeix desconfiança a l’infant i utilitzarà una actitud agressiva per cridar la seva atenció.

Les...
tracking img