ajosnfosifls

Páginas: 2 (429 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
EL CONTRATO DEL DIBUJANTE
Simbologia sobre el color en el vestuari:
El protagonista sempre vesteix de negre, al contrari del resta dels personatges que vesteixen habitualment de blanc i benalegres, fins que arriba el dia en que es mor l’amo de la finca i ell decideix anar de blanc quan la resta de la gent va de dol, és a dir amb vestimenta negre.
Ens exposen els conflictes de classe (laclasse alta contra una burgesia emergent, aquí molt ben expressat mitjançant el vestuari, per exemple; el dibuixant vestit sempre de manera contraria i desafiant al dels seus contractants).

Com eldibuixant estructura la feina?
Una dona contracta al dibuixant per realitzar 12 dibuixos de la finca del seu marit. El protagonista dedicava 2 hores a cada lloc de la casa, fent un horari perquè ningúaparegui en el moment en què ell està dibuixant. També demana que ho deixin tot apunt tal i com ell vol.
El dibuixant es vana de plasmar exactament el que veu; no te imaginació. És el testimoni d'unacomplicada conspiració, sense ni saber-ho.
Mr. Neville per realitzar els dibuixos, empra una màquina de perspectiva. Aquesta "màquina" són, en realitat, dos rectangles de fusta amb diferents mides,dividits per unes varetes metàl·liques i disposats com apareix a l' imatge:

El rectangle major enquadra i divideix l' imatge a dibuixar en setze menors i el petit serveix de punt de mira, al fer-locoincidir amb el centre del major. El paper on es realitza el dibuix està prèviament dividit en el mateix número de rectangles que apareixen en el major. Així es pot fixar, amb més precisió, lesproporcions de les vistes i aconseguir la perspectiva directament.
De tal forma, que, Mr. Neville, dibuixa sobre una quadrícula d'una forma molt precisa. Tan precisa que, en el moment que es canviaqualsevol detall, per mínim que sigui (recordo unes escales recolzada contra una de les façanes) l'home munta en còlera, sense saber que aquests canvis són intencionats i guarden, al igual que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS