Algunos hombres buenos

Páginas: 7 (1694 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
1. Fitxa tècnica:
Títol: Algunos hombres buenos
Direcció: Rob ReinerPaís: Estats Units
Any: 1992
Data d’estrena: 11/12/1992
Durada: 138 min.
Génere: Criminal, Drama, Thriller, Intriga
Actors: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon,Kiefer Sutherland, Kevin Pollak, James Marshall, J.T. Walsh, Christopher Guest, J.A. Preston
Guió: Aaron Sorkin
Distribuidora: Columbia TriStarFilms de España
Productora: Columbia Pictures Corporation, New Line Cinema, Castle Rock Entertainment.
2. Argument
Aquesta pel·lícula comença quan un marine, Santiago, de la base naval de Guantanamo, Cuba es trobat mort. Aquest feia temps que demanava el trasllat i no li concedient mai, tenia una maleltia que l’impedia fer esforç físic. Dos amics seus són acusats del seu assassinat. S’ocupen dela seva defensa la comandant Galloway i el tinent Kaffe. Ells sospiten que els acusats van aplicar un ‘’ Código Rojo’’. Un ‘’Código Rojo’’ és una regla no escrita que s’aplica a marines que no responen al Codi d’honor, per ordre d’algun superior.
El tinent Kaffe tempta a renunciar ja que no té proves ni testimonis per a la defensa, l’únic recurs és presionar al Coronel Jessep i que ell acceptique va ordenar el “Codigo Rojo”. Kaffe es juga la vida dels acusats i la seva feina. Finalment aconsegueix que el Coronel Jessep ho reconegui. Tot i això, els marines són donats de baixa per deshonor, perque el seu treball és defensar als indefensos.
3. Anàlisi dels Personatges:
-Coronel Nathan Jeseep: Aquest personatge és el coronel comandant del cos de marines dels Estats Units d’Amèrica. Ésun home bastant estricte. Parla amb seguretat. Ell dona ordres i si no es compleixen la gent mor. És un home temut, amb experiència i això el fa actuar d’aquest manera tan dura. Es mostra com una persona sense por, segura de si mateixa.
-Matthew Markinson: És un oficial que es suïcida perquè s’adona que el que ha fet i està fent no està bé i les conseqüències han estat la mort d’un noi per noprestar-li l’ajuda que necessitava i que ell li hagués pogut donar.
-Jonathan Kendrick: És l’oficial immediat de Willy T. Saniago al qual ha d'obeïr.
-Daniel Kaffe: És un advocat que porta nou mesos en la marina, fa un any que va acabar la carrera de dret. Porta 44 casos negociats amb èxit. En canvi, en la seva vida es descuidat i tot li dóna igual, només viu la vida i juga al beisbol. El seupare, ja mort, va ser un gran advocat.
A mesura que avança la pel·lícula en Daniel passa de ser un noi que no creu en els marines i al que tot això li dona igual a una persona que té una gran responsabilitat. Acaba sent un advocat recte i ferm capaç de plantar cara al Coronel Nathan Jeseep, arriscant-se així a arruïnar la seva professió, per descobrir la veritat.
Al final, li surt bastant bé elcas.
-Joanne Galoway: És una investigadora d’assumptes interns, al principi vol defensar el cas ella sola però se li denega la proposició i nombren a Kaffe com el principal advocat. Ella pensa que en Daniel no està preparat però ha de resignar-se i ser la segona defensa. És una noia responsable i perfeccionista.
Entre ella i en Daniel hi ha química. Alhora amb en Sam hi ha una relació decompanyonia/odi ja que ell odia els marines però ella els defensa, perquè compren el seu codi d’honor i el servei que presten cap a ells.
-Sam Weinberg: És el tercer membre de la defensa. Accepta el seu treball tot i que no li agradi, creu que els marines als qui defensa son uns assassins encara que al final canvia d’opinió, estant amb la Joanne Galoway veu els marines amb millor cara perquè li faveure ella. Té família i fills als qui s’estima i amb els quals vol tornar a estar.
-Capità Jack Ross: És amic de Daniel tot hi que és el seu rival en els jutjats. És l’advocat de l’acusació, això farà que la seva relació amistosa canvïi una mica. Encara que al final tot acaba bé i es reconcilïin.
-Jack Ross Dawson: És un dels acusats del assassinat de William T. Santiago. Ell no pretenia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis De La Película Algunos Hombres Buenos
  • El Buen Hombre
  • hombres buenos
  • BUEN HOMBRE
  • Algunos Buenos Trabajos
  • Algun Poema Para Un Hombre?
  • El hombre y algunos problemas de la sociedad
  • Hombre de la biologia, y algunos campos de ésta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS