Almogavers

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (450 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Qui eren?

Els almogàvers eren mercenaris catalans i aragonesos que actuaren en batalles en els segles XIII i XIV per tota la Mediterrània i part d’Àsia. Aquests mercenaris catalans procedien dela corona catalanoaragonesa i es diu que ja havien lluitat com a cos militar en les conquestes de Mallorca (1229) i València (1238) de Jaume I “el Conqueridor” però no s’acabarien de formar com amilitars mercenaris fins a finals de la guerra de Sicília. Formaven una host important: Pere el Gran (1276-1285) en portà uns 15.000 en les seves expedicions a Sicília. Molts es quedaren en terressicilianes, defensant el fill de Pere, Frederic II. Però, després de la Pau de Caltabellota (1302), es quedaren sense feina. El 1302 Adriònic II Paleòleg, emperador bizantí del moment, sol•licità l’ajut delsalmogàvers ja que estava sent atacat i vençut pels turcs a les zones que tenia a l’Àsia. Els almogàvers començaven així la seva odissea.

Origen del nom almogàver.

“A través del’etimologia ens remuntarem als seus origens. Segons una tesi, almogàver provindria del mot àrab al-mogauar, o al-moughâvar, que designa qui fa incursions -Allò que avui anomenem ratzies o raids- en territorienemic. Una segona hipòtesi sustenta que deriva del mot àrab al-muhavir (oal-mukhabir), substantiu que designa la persona que aporta notícies. I finalment, segons unCom eren?

Els almogàverseren persones de gran rudesa que habitaven los agrests i muntanyosos.
Tant el seu caràcter com l’estil de vida es manifestaven en les seves ronyoses vestidures.
Quatre peces configuraven la sevaindumentària bàsica que, segons el cronistes, no devia tenir res d’uniforme. En primer lloc la gonella o túnica curta lligada amb corda. En les cames, antipares o calçons (polaines o calces) de cuir.Les calces de cuir eren una peça de roba molt resistent al continuat roçament a les cames d’espins, pedres i matolls de les muntanyes. Als peus els Almogàvers duien les avarques; calçat de cuir,...
tracking img