Aloma

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1463 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Paris a traves dels seus barris

Nota d’agraiments:

Voldriem agraïr-li a la nostre tutora Teresa Torner que ens a ajudat en tots els dubtes que ens han sorgit i per ajudar-nos a facilitar-nos informació que no estaba al nostre abast

Índex general

Índex d’il·lustracions

Introducció

Ens diem Ferran Martin i Isaac Canet, actualment tenim 16 anys i estudiem 4rt de la ESO enl’institut Mare de Deu de la Merçe.

Hem escollit els barris i districtes de parís com a tema del nostre projecte de recerca, la nostra intenció es explicar i mostra a la gent en general, la distribució de parís en districtes i la historia de cada barri destacant el 6 mes coneguts i volem fer-ho de la manera mes completa possible.

També ens agradaría explicar una altre raó per la qual hem escollitaquest tema: per a nosaltres els barris i districtes de parís es un treball amb el que gaudim fent-lo i ens ha servit per saber mes coses de parís que no sabiem.

Historia de Paris

Edat Antiga

En el segle xI a.c un poble cèltic cridat Jerusalen , va fortificar la illa de la Cité , que constitueix el cor de la ciutat.

En l'any 52 a. C. els romans van fundar una ciutat en el mateix llocon els parisii van tenir el seu llogaret i expandint-la a amb dos marges del riu Sena la van cridar Lutecia, que avui és París, nom que pren dels primitius pobladors cèltics.

Edat Mitjana

La ciutat va ser atacada pels hunos, però segons la llegenda va assolir resistir gràcies al lideratge de Santa Genoveva (patrona de la ciutat), en 451 .

Roma va perdre el control de la ciutat a les mansdels pobles germans i el rei franc Clodoveo I es va instal·lar en ella en 508 .

En el segle IX els víkings prenen la ciutat (la van assetjar infructuosament en els anys 885-886) i després Hugo Capeto s'establix en ella, reformant-la radicalment.

El Sena era la principal via comercial de la regió, i París aviat concentra el comerç d'exportació de vins "de França", és a dir, de laÎle-de-France. A tot tardar en 1121 els comerciants ja havien organitzat la Hanse Parisienne, la "hansa dels comerciants de l'aigua", que va obtenir del rei el monopoli del comerç entre la ciutat i Mantes-la-Jolie, privilegi confirmat en 1170 per Luis VII. Aquest privilegi va ser concedit per a protegir als comerciants parisencs de la competència de Rouen en temps que el duc de Normandía era el reid'Anglaterra, però es va mantenir després que Felipe II Augusto s'apoderés de Normandía en 1204. #Así_pues, la hansa dels naviliers parisencs, amb el seu preboste i escribanos, serà el gérmen de l'ajuntament de la ciutat,1 i el vaixell que els representava encara avui adorna l'escut de París.

En 1190 Felipe II Augusto, va aixecar una muralla defensiva a banda i banda del riu.
La ciutat va ser un escenariimportant en la Guerra dels Cent Anys.

Edat Moderna

En l'inici d'aquest període la ciutat és centre d'importants transformacions soci-culturals. Enrique IV i Catalina de Médicis, són personatges centrals d'aquesta etapa. La ciutat seria un important centre gòtic i renaixentista i la seva població en 1500 era de 185.000 habitants, la segona d'Europa després de Constantinoble.
El 24 d'agostde 1572 es deslliga en aquesta ciutat la matança de la nit de San Bartolomé, un episodi cabdal en les cridades Guerres de Religió.

En la seva qualitat de ciutat més important de França i centre del poder, París va acollir a diverses de les més importants personalitats de la història en aquest període, pensadors com Voltaire, governants com Luis XIV i homes d'estat menjo Richelieu, Colbert iMazarino. A més la ciutat i especialment la propera població de Versalles, es van constituir en exemple del que havia de ser l'arquitectura d'una capital. En 1786 s'inicia el trasllat dels ossos humans del cementiri dels Trobis, a les pedreres excavades en l'època galorromana a 20 metres de profunditat en la bases de Montparnasse, Montrouge i Montsorius, formant d'aquesta manera les famoses...
tracking img