Aloma

Páginas: 7 (1527 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
* ALOMA
La novel·la te lloc el 1934, en Barcelona durant la guerra civil espanyola.
Aloma era una adolescent que vivia amb el seu germà (Joan), la seua cunyada (Anna) i el seu nebot (Dani) en una caseta amb jardí en un barri de Barcelona. El germà gran d'Aloma (Daniel) s'havia suïcidat feia 5 anys quan en tenia 18. Això va marcar Aloma per a la resta de la seua vida, ja que sempre espreguntaria per què ho havia fet, per què no estimava la vida.
Un dia van arribar notícies sobre el germà de Anna (Robert) que vivia a Amèrica. Aniria a visitar-los i s'estaria un temps amb ells. Al principi a Aloma no li va agradar gens la idea i Robert que li semblava molt desagradable. I la desconcertava adonar-se que quan alguna veïna es fixava amb ell, ella es posava gelosa.
A partir d'aquest momentcomençà a veure d'una altra manera a Robert però els seus sentiments eren confusos. A vegades li agradava que ell la mirara i s'imaginava com seria estar casada, pel contrari, n'hi havia moltes que li feia fàstic aquell home. Una nit que ells dos van anar al cine, Robert va fer un petó a Aloma.

Unes setmanes després, el seu nebot s'havia posat malalt. Llavors el metge els va dir que el millorremei era canviar d'ambient i se'n van anar a la masia del camp.

Aloma es va veure sola ja que trobava molt a faltar el seu nebot Dani. Però la nit de Sant Joan, després de passar una vetllada molt divertida passejant i menjant gelats amb el Robert, dormiren junts.

L'estiu va ser una època bastant feliç per a Aloma ja que Robert l'estimava i passaven molt de temps junts, encara que ellasempre tenia la sospita de que algun dia ell l'abandonaria per anar-se'n amb un altra dona d'Amèrica. Quan començava la tardor van tornar Anna i el nen, aquest últim no havia millorat res. Al contrari, estava més prim i desmillorat que mai, no acabava de curar-se.

Un dia Joan, va agafar Aloma i li va dir que necessitaven parlar. Amb l'excusa de donar un passeig van sortir de casa i Joan li va dirque s'havia apostat la caseta i que no tenien els diners necessaris per recuperar-la. Només hi havia una possibilitat: que Coral una exnovia de Joan li tornara un anell que valia bastants diners. Així Aloma va anar a parlar amb Coral però l'únic que va aconseguir va ser humiliar-se i descobrir que haurien d'abandonar per força la casa en la que havia crescut. Perdent així definitivament la sevainfantesa.

L'únic bo d'aquesta visita va ser que va conèixer un noi molt amable i que la va tractar molt bé, anomenat Joaquim. Però del que no va tornar a saber res més.

Al cap d'uns mesos van haver de mudar-se a un pis. Al mateix temps Aloma va descobrir que estava embarassada. Va decidir no dir-li res al Robert perquè no volia saber res més d'ell, a més en uns dies tornaria a Amèrica i no eltornaria a veure. Tornava amb la seva dona. Aloma sentia que tots havien utilitzat el seu germà per a que aconseguir el diners i Robert per passar el temps.

Ara es trobava sola i estava decidida a criar al seu fill sense ser una molèstia per a la seva família; treballaria i el seu fill aniria a l'escola. Quan va tornar per última vegada a casa seva i ho va veure tot buit i ple de records de laseva infantesa va plorar sense poder evitar-ho ja que deixar aquella casa havia significat entrar al món dels adults.

2.PERSONATGES
1. Personatges Primaris:
Aloma:
* És la protagonista de la narració. Es diu així perquè un oncle de la seva mare, ho havia volgut. En alguns casos és ella mateixa qui ens conta les seves anècdotes, els seus pensaments, els seus sentiments...
* Unaadolescent bastant bonica, vergonyosa, distreta,prima, no molt alta i pàl.lida.
* En quant als sentiments i el seu estat d'ànim passa d'un extrem a un altre, de l'alegria més esborrajada a la tristesa més negra.
* Té un caràcter poc madur i, hi podem observar, borderia en ella, però tot hi això, és, també, una persona responsable i que ajuda molt els altres.
* S'enamora de Robert....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS