Alonso

Páginas: 15 (3552 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2011
Fernando Alonso Díaz (nascut el 29 de juliol de 1981 a Oviedo) és un pilot asturià de Fórmula 1, que actualment viu a Oxford i milita a l'equip Ferrari.
Fill de José Luis Alonso i Ana Díaz. Fins l'any 2000, estudià a l'Instituto Leopoldo Alas Clarín de San Lázaro, moment en el què abandonà els estudis a causa dels seus compromisos esportius.
Biografia
Fernando Alonso neix a Oviedo un 29 dejuliol de 1981. Des de molt petit sabia que el seu futur aniria lligat a l'automobilisme. Va començar a pilotar amb 3 anys, edat a la qual va començar a conduir karts, la millor escola, segons Senna i Schumacher, per a la Fórmula 1.
Ho ha guanyat tot en diferents categories de karts. És tricampió d'Espanya, subcampió d'Europa i campió del món en 1996. Una adaptació prodigiosa.
Dóna el salt alsmonoplaces al 1999. El primer dia que puja a un cotxe amb alerons. El de Gené a l'Open Telefònica, va trigar només sis voltes a igualar els registres del català. Un ex enginyer de Ferrari de l'època de Lauda reconeix que mai ha vist un talent igual. Va arrasar en l'Open Telefònica, es confirmen les expectatives i en 1999 arrasa en l'Open Telefònica malgrat que és la seva primera temporada amb unmonoplaça seriós.
La F-3000 és la prèvia de la F-1 i, per això, és un campionat difícil i amb una gran competència. Alonso no coneix els circuits europeus ni els monoplaces Lola, i a més només disposa d'hora i mitjana d'entrenaments cada cap de setmana. No obstant això, la seva progressió és espectacular: és 6º a Àustria, 2º a Hongria i 1º a Bèlgica.
Vida personal
Alonso té una germana gran, Lorena.El pare d'Alonso, José Luis, un pilot amateur de karts, volia transmetre la seva passió als seus fills. Va construir un kart, originalment per a Lorena, de vuit anys però, a diferència del seu germà de tres, no va mostrar interès en l'esport De plebeu a rei. Com va arribar Alonso a ser el campió més jove de la història/. El pilot és actualment la parella de Raquel del Rosario, la vocalista de labanda espanyola de pop El sueño de Morfeo. El novembre de 2006 va sorgir una remor que afirmava que la parella havia contret matrimoni, però des de llavors aquesta afirmació s'ha negat. Actualment resideix en Oxford, Anglaterra, Regne Unit, i posseïx una casa prop del Llac de Ginebra, en Suïssa.
Inicis en karts

Primer kart de Fernando Alonso
Fernando Alonso va iniciar la seva carrera en elmón del motor amb tres anys, veient al seu ídol de la infància Ayrton Senna, quan el seu pare li va regalar un kart que ell mateix havia construït. Aquest any va guanyar la seva primera carrera i va iniciar un entrenament a la sortida del col·legi al costat del seu pare, el qual va exercir de mànager i mecànic. Un any més tard va obtenir la llicència oficial de la Real Federació Espanyolad'Automobilisme. En 1988, amb 7 anys, va obtenir el seu primer triomf en una competició oficial, el campionat infantil de Astúries, guanyant les vuit carreres de què constava la prova. Un any més tard, el 1989, va tornar a proclamar-se campió de karts d'Astúries i Galícia. A causa dels canvis de categoria la família no es podia fer càrrec de les despeses que implicaven les carreres. Prop de l'abandó,l'importador de karts Genís Marcó es va encarregar del finançament: proporcionava els karts, buscava patrocinadors o exercia ell mateix com a tal, salvant la carrera esportiva de Fernando Alonso. En 1991, es proclama campió d'Astúries i del País Basc en categoria Cadets, arribant al subcampionat d'Espanya àdhuc sense participar en totes les carreres. Va ser campió d'Espanya en 1993 i 1994 com júnior,cosa que li va permetre competir en el Campionat del Món a l'any següent, becat per la Real Federació Espanyola d'Automobilisme. En aquest campionat va quedar tercer, per davant de Kimi Räikkönen entre altres
Minardi (2001)
Seguidament va passar a la Fórmula 1 fitxat per Renault però cedit a Minardi com pilot oficial. Amb Minardi va debutar en el Gran Premi d'Austràlia de 2001, sent el tercer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alonso
  • Alonso
  • Alonso
  • ALONSO
  • Alonso
  • alonso
  • Alonso
  • alonso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS