Alt empordà

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 1 (250 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
CLIMA DE L'ALT EMPORDÀ :


El clima és mediterrani humit amb influència marina, amb diferències segons la situació topogràfica, en especiall'altitud.

Les temperatures mitjanes se situen entorn els 14-16º a gairebé tota la comarca amb màximes a les terres litorals. Als sectors enlairatsde les serres pirinenques les temperatures són força més baixes.
Les precipitacions varien força del litoral a les muntanyes interiors. Prop lacosta cau una mitjana anual entorn dels 600 mm. A mesura que ens endinsem cap a l'interior les precipitacions són més copioses. Als vessantsmuntanyosos de l'extrem occidental de la comarca cauen més de 1000mm. de mitjana anual. L'estació més plujosa és normalment l'hivern, excepte la franjacostanera, on l'estiu és molt sec. La tardor i primavera solen ser estacions plujoses i humides arreu. A la muntanya l'estiu és molt plujós.
Ésprecisament l'estiu l'estació en què hi ha més contrast entre la plana i la muntanya. Mentre a la plana plou poc i fa molta calor, a l'Albera, a les Salinesi al Puig de Bassegoda plou força i la boira cobreix sovint els seus cims.
A l'Alt Empordà l'element més característic del clima és la tramuntana,un vent sec i més aviat fred. Bufa amb molta intensitat i violència, sobretot els mesos de novembre a març. És un vent que prové del nord onord-oest. Bufa fort pel sector oriental dels Pirineus i planes properes, com el Rosselló i l'Empordà. El vent de garbí és el vent propi de l'estiu.