Amadeus

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
ALIATGES
Un aliatge és una mescla homogènia de dos o més elements, dels quals com a mínim un ha de ser un metall. El compost resultant presenta unes propietats força diferents de les dels elementsconstitutius per separat, i de vegades n'hi ha prou d'afegir una molt petita quantitat d'un element per tal que apareguin. 
Als aliatges, es troben mesclats en diferents proporcions, dos o mésmetalls. La preparació d'aquests aliatges es duu a terme fonent els metalls. Després es barregen en la proporció adequada i es deixen solidificar.

*TIPUS D’ALIATGES:
- Bronze: A l'antiguitats’utilitzava per fabricar objectes domèstics, armes i escultures. ( 88 % de coure i el 12 % d'estany)
- Llautó: Aquest aliatge és una mescla de coure amb zinc. S'utilitza en objectes de decoració. Té una granresistència a la corrosió.
(63% de Coure + 37% de Zinc)
- Acer: És una mescla de ferro amb una petita proporció de carboni. S'utilitzen a tot tipus de maquinària i instruments (turbines, carrosseries,coberteries, etc). Un tipus d'acer molt conegut és el inoxidable, als quals se'ls afegeix a més de ferro i carboni, crom i níquel.
-Billó:  És un aliatge d'argent (o, de vegades, or) amb uncontingut elevat de metalls no preciosos com el coure o, fins i tot, estany i zinc. S'ha utilitzat principalment per fer-ne monedes medalles en èpoques d'escassetat de metalls nobles i de devaluaciómonetària. (60% de coure i un 40% d'argent)

- Fosa: És un aliatge de ferro amb més d'un 2% de carboni. Les foses presenten una elevada colabilitat, cosa que fa que s'utilitzin molt en peces fabricades perfusió i emmotllament : blocs de motor, cossos de vàlvules. Els seus principals components són el carboni (C) i el silici (Si)
-Peltre: És un aliatge fet d'estany, coure, antimoni i plom. Ésmal·leable,arriba a deformar-se només d'estrenye'l fortament amb la mà, tou i de color blanc, amb alguna similitud amb la plata.(Compost d'un 96-99% d'estany i un 1-4% de coure)
-Metall de Babbitt: És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amadeus
  • Amadeus
  • Amadeus
  • Amadeus
  • Amadeus
  • amadeus
  • amadeus
  • Amadeus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS