Ambicio de aleix

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 27 de abril de 2011
Resum:

Aleix viu a Callosa d’en Sarrià, fill d’una mare muntanyenca i un pare natural d’Altea. En ell conflueixen la tradició agrícola i la tradició marinera. Però des de xicotet ell somia amb lesmuntanyes, vol estar arrelat a la terra, no comprén el plaer de la navegació marítima, acaba gaudint de la cacera amb el seu amic del poble. Ben aviat, a una tempra edat, el pare d’Aleix mor.Aleshores sa mare confia a don Macià que administre les terres de la família. L’esposa de don Macià, dona Pauleta s’ha casat, sent massa jove per a ell, per un problema econòmic. Però en principi, Aleix veua dona Pauleta com a una mare. Quan està malalt, dona Pauleta cura Aleix. Quan el senyoret Aleix fa més anys, sent un jove, les diferències d’edat entre dona Pauleta i ell tendeixen a diluir-se.Aleshores va sorgint pausadament l’amor que es convertirà en un adulteri que, en origen, haguera semblat quasi incestuós. Aleix és informat de quin tipus de persona és Don Macià a través del seu capataçcallosí, Mingarro.

Quan marxa a estudiar a València, Aleix coneix a Lluïsa que esdevindrà la seua promesa, però quan aquesta és convidada a passar uns dies a Callosa d’en Sarrià, aleshores ell notaque no tenen la mateixa passió per les muntanyes. Tanmateix, quan Aleix està al poble, estima desesperadament a dona Pauleta i quan va a València reprén les seues relacions amb Lluïsa. Dona Pauleta endiversos passatges apareix cuidant la delicada salut del seu marit.

A la part final de la novel·la, Aleix està acabant la carrera, passa uns dies al poble per vacances i consuma el seu amor ambPauleta. Aleshores, la passió torbadora li fa tramar un pla per a escapar-se amb ella, lluny de don Macià, una volta descartada definitivament la seua opció sentimental amb Lluïsa. El seu amic caçadorli presta els diners necessaris per a la fugida. Però aviat, mentre està a França, rep un telegrama anunciant la mort alliberadora del vell marit burlat. Pauleta podrà esdevenir la parella permanent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aleix
  • La violeta ambiciosa
  • Ambicio daleix
  • EL MUERTO AMBICIOSO
  • Ambicioso, Imaginativo
  • Aleix
  • Ambicioso
  • Megas (metas grandes y ambiciosas)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS