an lisi poema Postal poema Vicent Andr s Estelles

Páginas: 3 (742 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015
 POSTAL Llibre de meravelles

El poema Postal de Vicent Andrés Estellés pertany al llibre de poemes 'Llibre de meravelles', una de les obres més importants i conegudes de l'autor.

TEMA

Elpoeta recorda el temps passat amb la seua estimada, i presenta els llocs per on passaven. Aquest era un amor humil, bell, sincer, no és presentat amb les característiques de salvatge amb què ho és end'altres poemes, com Els amants, on es parla d'uns amants ja "fora d'època" i que tenen en l'amor "salvatge" un esperó vital d'orgull.
Com és propi de la poesia de l'Estellés, parteix de la realitatper retornar les coses viscudes.

ESTRUCTURA EXTERNA

El títol, realísticament, té connotacions d'una història (de correus) i un temps fixats en un objecte sensible i visual que potencia el record.Segueix el títol la citació corresponents del clàssic, en aquest cas, Ausiàs March: D'ells ahunits surt amor, d'algun acte. Trobem en aquest vers dues idees que connecten amb el realisme: la unitat iels actes per a l'amor.
El poema consta de divuit versos d'art major, alexandrins, tipus de vers predominant al llibre. Com a poetització del record, aquest tipus de vers s'acosta a la prosa, bandejaels elements literaris d'un simbolisme culte, i pretén una retòrica de la quotidianitat.
La primera paraula del poema està tota ella escrita en majúscules: ARBRES.
L'absència de l'agrupament delsversos en estrofes fa necessari buscar l'estructura del poema en els elements interns o de significat, aquells que formen part del seu món significatiu, el qual no ha estat bastit amb formes estructuralsque criden l'atenció del lector. Només el procediment anafòric -identificable en una primera lectura del poema- dels versos 5 i 16 ofereix una possibilitat de divisió externa del poema.

ESTRUCTURAINTERNA

Podem dividir el poema Postal en tres parts:

Primera part ® abraça des del vers primer fins al tercer: l'ESPAI poètic.

Ús deíctic de l'espai Ús referencial de l'espai
realisme =...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent Andr s Estell s
  • TREBALL ANTOLOGIA PO TICA DE VICENT ANDR S ESTELL S
  • Lo s poemas
  • An Lisis De Poemas De Bosquet
  • An lisis De Poema LUNES
  • Informe de An lisis Poemas
  • An lisis del poema
  • S ntesis de los poemas de la selectividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS