Ana frank

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (678 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Anna Frank va ser un dels molts nens jueus que van morir durant l ´Holocaust nazi emprés per Adolf Hitller. La seva vida va quedar reflectida per sempre en el seu diari autobiografic, el tristamentconegunt DIARI D´ANNA FRANK.
Anna Frank va neixer a Francfort del Meno, a Alemanaya, el 20 de Juny de 1929. Els pares d´Anna eren Otto Heinrich Frank i Edith Höllander. Anna Frank tenia una germanatres anys major cridada Margot.
La seva familia era jueva pel que, quan el partit Nacional- Socialista d´Hitler va ascendir al poder en 1933, tots es van traslladar a Ámsterdam para fugir dels nazis.Allí van viure lliures i felinos durant un temps. Otto Frank va fundar l´empresa Opekta i la seva dona es va lliurar a cura de les seves dues filles.
Quan l´exèrcit Alemany va enavir Holanda el 10de maig de 1940, comenencen les discriminacions als jueus: no poden tenir empreses, els nens han d´estar en escoles per a jueus, han de dur en tot momento i lloc una identificación en forma deestrella, etc.
El 12 de Juny de 1942, li van regalar el seu famós diari per complir tretze anys, sens dubte el millor regal que li havien fet mai. El que descriu les següents setmanes són coses ueexplicaria qualsevol adolescente: el que li ocorrer a l´escola, les seves preocupacions per les notes, descripcions dels seus companys de classe, etc.
Al julio d´aquell mateix any, les autoritas alemanescomencen a portar jueus holandesos als Camps de concentració de Polònia. Aquesta amenaza juntamente amb la citación que rep Margot Frank per acudir a un camp de treball a Alemanya acceder la decisióde la familia Frank d´amagar-se en la coneguda casa de darrera. Aquesta serà la seva llar i la de la seva familia Van Pels durant dos anys.
El 6 de Juliol de 1942 els Franks es traslladen a la casa.A la primera plana viven Otto, Edith i Margot en una habitación i en una altre Anna Frank i Fritz Pfeffer.En aquesta planta també estava el lavabo i l´excusat.
En la segona planta vivien els Van...
tracking img