Anarquismo militante

Páginas: 3 (705 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2011
El anarquismo militante y la realidad espanyola

a) Descriviu quin tipus de text és i digueu de què tracta. (3 punts)

El text titulat "El anarquismo militante y la realidad española" és unfragment d'un boletí de notícies de la C.N.T. i F.A.I. que data del març de 1937, per aquest motiu es tracta d'una font primària.

En aquest fragment els anarquistes ens informen, des del seu punt devista, de la situació a Espanya ja que s'acabava de generar una guerra civil i aquests partits polítics, aquests tipus de pensaments, volien convèncer al poble de que habien de recolzar les idees delanarquisme i alló que representava.

b) Digueu quin és el context històric del text. (3 punts)

Després de la dictadura de Miguel Primo de Rivera, es va organitzar un nou govern a càrrec del generalDàmaso Berenguer. Aquest govern, però, no va tornar a ser el que era ja que la gent del poble veia en el rei la figura d'un dictador, els partits dinàstics habien sigut desprestigiats durant ladictadura i les forces antidinàstiques prengueren una iniciativa unitària que va tenir el seu clímax amb el pacte de Sant Sebastià. Aquest pacte, que buscava enderrocar la monarquia i instaurar unarepública, es va veure en fracàs ràpidament quan una part de les tropes es van adelantar tres dies abans de la data fixada.

Amb tot, el 12 d'abril, despés que el general Berenguer dimitís, el nou presidentde govern, Juan Bautista Aznar, va convocar elecions municipals a les quals els partits que signaren el pacte de Sant Sebastià es van apuntar. El 14 d'abril es va formar el govern provisional de laRepública.

Durant el bienni reformador, aquest govern provisional, va actuar en quatre llocs: el treball al camp, l'educació, l'exercit i les relacions amb l'Esglèsia. Les reformes que es van feranaven a favor del poble. Encara i això, les dretes van pujar al poder amb les eleccions del 1933 i els partits d'esquerres no va voler quedar-se a mirar el caos que podríen arrivar a generar, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El anarquismo
  • Anarquismo
  • Anarquismo
  • anarquismo
  • anarquismo
  • Anarquismo
  • Anarquismo
  • anarquismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS