ANATOMIA SII

Páginas: 7 (1560 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2014
El síndrome de l'intestí irritable (SII) o colon irritable, és un trastorn que ocasiona dolor abdominal i còlics, canvis en les deposicions i altres símptomes. Es pensa que pot ser degut entre altres a la dieta, als canvis hormonals, una alteració de la flora intestinal i desordres psicològics, caracteritzat per les alteracions de la motilitat digestiva i de la sensació visceral dels determinatsfactors genetics i ambientals.
Els simptomes tendeixen a ser malestars i dolors abdominals, cambis frequents en les deposicions, consistencia de les defecacions anormals, distenció abdominal, deposicions amb mucus entre altres.
Sobre la dieta hi ha estudis contradictoris sobre el suplement de fibra. Però se sap que la intolerància a la lactosa, el consum excessiu de cafeïna i altres droguespodrien intervenir de manera important. En pacients amb SII l'intestí és més vulnerable a diversos estímuls i, a patir altres malalties concomitants.
Es també una patología amb una estreta relació amb l’associació dels conflictes emocionals i amb l’estrès, als sistema nerviós central (SNC), al sistema nerviós entéric (SNE) i al sistema inmune intestinal, que son mecanismos que es veuen implicats enla patogénesis dels simptomes. Aquesta hipersensibilitat del sistema nerviós entèric altera la comunicació entre la mucosa de l'intestí i el seu sistema nerviós.
S’ha esclarit que els òrgans directament relacionats amb aquesta patologia son l’intestí gruixut o colon i que, indirectamentament relacionats amb aquesta, formen part el tracte digestiu com l’esofag, l’estomac, el duodé i l’anus i elrecte.

4. Òrgans directament relacionats:
Colon: L’intestí gruixut o colon comprèn tres regions: el cec, el còlon i el recte. El cec és la primera part i s'uneix a l'intestí prim per la vàlvula íleco-cecal. El cec porta una prolongació lateral, l'apèndix vermiforme. El còlon comprèn una porció ascendent, una porció transversal i una porció descendent que acaba en el recte, que es comunica ambl'exterior per l'anus, per on són expulsats els excrements. Per tant, direm que el colon està diferenciat per tres parts o porcións:
Colon ascendent: Comença a nivell de la vàlvula ileocecal i avança en direcció vertical cap amunt, cap endavant, es troba amb la paret abdominal, les nanses del ili i la curvatura de l' epipló major. Les seves relacions posteriors són: músculs ilíacs, transvers del'abdomen, múscul quadrat lumbar i ronyó dret.
Còlon transvers: Va des de l'angle hepàtic fins a l'angle esplènic i es troba suspès pel meso-còlon transvers. La forma característica de la porció mitjana és que penja cap avall i creua la regió umbilical. Les relacions d'esquerra i dreta superiors són: fetge, vesícula biliar, curvatura major de l'estómac. Les relacions posteriors són: segona porciódel duodè, pàncrees, nanses del intestí prim i melsa. I finalment, les relacions anteriors són: el epipló major i la paret abdominal.

Colon descendent: Va des de l'angle esplènic fins a la fossa ilíaca esquerra, a nivell de la part superior estreta de la pelvis canvia de forma brusca de rumb cap endavant per perllongar amb el còlon sigmoide. Les seves relacions anteriors són: nanses del jejú quecobreixen la porció superior del còlon descendent i la porció inferior que contacta amb la paret abdominal. Les seves relacions posteriors seran amb el ronyó esquerre, músculs psoes, el múscul quadrat lumbar i el múscul ilíac.
Colon sigmoide: Neix a l'estret superior de la pelvis i finalitza davant de la [S3] a perllongar-se en el recte. La porció proximal es dirigeix cap a la dreta creuant laporció inferior de l'abdomen i cap amunt es relaciona per sobre amb les nanses de l'intestí prim. La resta es localitza en la cavitat pèlvica en contacte amb la superfície superior dels òrgans pèlvics.
Histologia de l’òrgan implicat:
La histología d’aquest organ, està composada per diferents elements com son la mucosa, epiteli, la làmina propia, la submucosa, el teixit muscular i la capa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sii eso
  • Aii Sii Sii
  • Pasantia En Sii
  • prueba sii
  • sii eso es todo
  • ohhhhhhh sii
  • Metodologias de SII
  • Ensayo Sii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS