Andreu

Páginas: 10 (2262 palabras) Publicado: 15 de agosto de 2013
RESUM


La Natàlia és una noia que treballa en una pastisseria quan un dia ve la seva amiga Julieta i li diu que vol anar a la Plaça del Diamant que estan fent la rifa d'unes cafeteres. A la Plaça ballen, canten i la Natàlia coneix a un home amb qui balla tota la nit, i quan ell li diu que es casaran s'espanta i comença a fugir corrents i ell la segueix. Arriba a casa tota espantada is'estira al llit, i ara des d'aleshores en Quimet sempre explica la història. El primer cop que va quedar amb en Quimet, van anar al Parc Güell on es van besar per primer cop també, el Parc ja tancava i van haver de marxar corrents i ell no feia més que repetir: "Pobra Maria". En Quimet va fer que la Natàlia deixés de treballar en la pastisseria, no li agradava i com ella es va negar van discutir i vanestar molts dies sense parlar. La cosa és va solucionar sola. Uns dies més tard van anar a conèixer per primer cop a la mare d'en Quimet, la Natàlia va caure bé. Més endavant van començar a mirar-se un pis per ells dos i amb l'ajuda dels amics d'en Quimet, en Mateu i en Cintet, aconsegueixen decorar i reformar la casa. La Natàlia i en Quimet es casen i qui els casa és en mossèn Joan. A la bodagaudeixen de tots els moments i la Natàlia balla amb un dels cambrers, és un dels millors dies de la seva vida, però un cop acabada la boda tornen a la normalitat i l'Enriqueta, una bona amiga li pregunta sobre tots els detalls de la nit de noses. La Natàlia ha de deixar la pastisseria ja que ha de començar a dedicar-se a la casa, en Quimet és qui li diu que ho faci. Tenen alguns problemes amb elspropietaris però tot acaba anant bé, i en Quimet gràcies a les seves feines que va fent estalvia per comprar-se una moto, amb la qual van els diumenges a fer el vermut i fan voltes per les afores. I la Natàlia es queda embarassada del seu primer fill, un dia comença a sentir dolors i ja és el moment de tindre'l. És un noi i escolleixen Antoni per al seu nom. És un nadó molt ploramiques, sempreplora perquè no menja i cada cop està més prim. En Quimet se'l emporta molts cops a donar un tomb amb la moto i la Natàlia pateix molt perquè té por que li passi alguna cosa a la criatura.


En Quimet és un home molt possessiu i cabut, i ara decideix que vol criar coloms, des de sempre li han agradat, fins i tot li diu Colometa a la Natàlia. I desmunten el terrat i decideixen convertir-lo encolomar, en Quimet s'encarrega d'anar a comprar coloms i de diferents espècies va creant de noves. La Natàlia té encara més feina ja que en Quimet es despreocupa una mica. La mare d'en Quimet ve a veure els coloms, i també es passen a veure'ls amics d'en Quimet. En aquella època arriba la República i a la Natàlia li comencen a canviar les maneres que té de veure la vida.


Els coloms comencen aestar domesticats i quan els hi obren les portes, sempre tornen. El temps segueix passant i la Colometa i en Quimet decideixen tenir un altre fill, aquest cop una nena. Duran l'embaràs la Natàlia ha de preocupar-se més per en Quimet que per ella ja que es passa els dies fent-li fregues a la cama ja que té un dolor molt fort. Quan neix la nena, li posen de nom Rita i l'Antoni comença a sentir gelós dela seva germana i per això decideix fer-li la vida impossible. Aprofita a que el seu pare ha tingut la tènia, per agafar el cuc i posar-li per la cara a la seva germana, aquí és quan per primer cop la Natàlia renya d'aquesta manera a l'Antoni.


Passen els dies i la feina a en Quimet no li funciona gaire bé a més amb l'arribada de la República comencen a passar gana i a estar sense dinersaleshores la Colometa es busca un treball, i es posa en una casa a fer nateja, quan torna a casa cada mig dia es troba tots els coloms repartits pel pis ja que la Rita i l'Antoni es dediquen a deixar-los anar mentre ells estan sols. La Natàlia cada cop està més farta ja que s'ha d'ocupar de la casa, els nens i la feina. Va decidir acabar amb l'afer dels coloms i va sacsejar tots els ous perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Andreu
  • Blanca Andreu Y El Enosurrealismo
  • ANDREU
  • andreu
  • INFORME EVALUACI N ANDREU
  • BLANCA ANDREU
  • Andreu Martin
  • Andreu balius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS