Anem de gresca

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
ANEM DE GRESCA!


5 d’abril de 1938. Llei de derogació de l'Estatut de Catalunya. La llengua catalana deixa de ser oficial a tots els mitjans i institucions i passa a ser un dialecte domèstic.12 de març de 2012. La prohibició del català segueix vigent als locals d'oci nocturn del Barcelonès.

Joan: Ah no? No està prohibit el català als bars i discoteques de Barcelona i rodalies? Doncs notinc cap raó per pensar el contrari... Algú em pot dir algun bar o discoteca de Barcelona on posin música en català? Perquè si no està prohibida la nostra música a Barcelona, la veritat és que ben bého sembla... És més, jo crec que si es prohibís, sonaria més que ara, ja que actualment brilla per la seva absència.

Albert: No home, hehehe, no siguis tan alarmista! Jo l'altre dia vaig anar a unbar al carrer de la Saca i van posar una cançó en català... D'acord, una sola en tota la nit, i a més la van tallar a la meitat per fer sonar la campana de quan reben propina... però no podràsqueixar-te, eh?

Joan: Al carrer de la Saca? Per on cau?

Albert: Uf, no me'n recordo, perquè no hi havia anat mai i vam ensopegar-hi de casualitat... Això sí, era un local bastant “cutre” i petit, peròalmenys no hi havia guiris...

Joan: Tu mateix ho has dit, no hi havia guiris.

Albert: És clar, és que... no voldràs que posin rock català a les discoteques de turistes, oi? Pobres, hehehe! Nom'imagino un grup de suecs ballant “Nascut entre Blanes i Cadaqués”... Hehehe! A més no entendrien la lletra.

Joan: Pobres? No creus que seria millor que se'ls donés la oportunitat de conèixer lanostra música? Després un cop coneguda, ja decidiran si els agrada o no... Jo si anés de viatge a Berlín, m'agradaria sentir a les “discos” d'allà música alemanya, no ja per l'interès cultural, sinófins i tot pel fet d'imbuir-me de la cultura d'aquell lloc, de viure amb més intensitat el meu viatge.... Imagina't que me'n vaig de viatge a la Índia i per tot arreu sento música d'Alejandro Sanz i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sindrome anemico
  • Sindrome Anemico
  • Sindrome Anemico
  • anema macrociclida
  • Anemo
  • anemidades
  • Anem a treure bolquers
  • anema de celulas falciforme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS