Aniie hall

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 11 (2525 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ANNIE HALL
Anàlisi d’un film

WOODY ALLEN
Marshal Brickman
1979

Annie Hall

La recerca de guions no ha sigut gaire satisfactòria. Primer vaig apropar-me a una biblioteca, amb resultats negatius, així que vaig fer servir la millor eina possible en aquets casos, Internet. En un principi vaig decidir analitzar Resorvoir Dogs, però al no trobar un guió original en espanyol vaig haver decanviar l’elecció. Desprès d’una exhaustiva cerca vaig anar a parar a una pagina web on sobtosament, descobrí el guió de Annie Hall traduït. Ja havia vist la pel·lícula i em va semblar interesant, reflexiva i divertida, no hi havia res més que pensar. Adjudicada!

1. Memòria:

1.1 Fil argumental (plantejament, nus i desenllaç)

Comèdia romàntica trsita ambientada als anys 70 quetracta d’un còmic nascut a Nova York, Alvy Singer, d’uns 40 anys que no te parella actualment. És una mica neuròtic fet que acaba determinant totes les seves relacions. Ha arribat un moment en la seva vida que es pregunta el perquè del fracàs de totes les seves relaciones i essencialment de la última, Annie. Bàsicament la pel·lícula consisteix en relatar les seves relacions amoroses importants através de la de Annie mitjançant seqüències unides entre si per talls o salts i no posseeix una estructura dramàtica usual amb plantejament, nus i desenllaç, sino que te pujades, baixades, girs inesperats...comparant-se, ”casualment” amb la muntanya russa situada damunt on viu. En tot moment sabem el final del film (ruptura amb Annie) però anem descobrim els motius que els separa. En la primeraetapa de nuvis tot marxa be, però els problemes comencen quan decideixen viure junts. Cada vegada s’aguanten menys, i el paper dels analistes es fonamental per a descobrir a cadascú les motivacions en la vida, els interessos oposats, diguem que els fa despertar de la no conjugació. Desprès de una separació i algunes relacions noves per parts dels dos Annie es dona compta que el necessita i tornen aintentar-ho. Alvy fomenta i motiva a Annie per a que segueixi el camí de la música, en aquest sentit Annie està molt agraïda amb ell. Aquesta incursió d’Annie pel món del cant comença a conèixer altra gent i descobreix una altra vida en un viatge a Califòrnia que la fascina, mentre que Alvy segueix renegant de tot aquell món superficial y narcisista. Al tornar a Nova York, els dos es donen compteque no poden seguir més temps junts, arriben a un acord diplomàtic i trenquen la relació, mantenint, però una amistat. En el tram final de la història, Annie comença una nova vida i Alvy desprès d’una temporada se’n adona que és la dona de la seva vida. Fa un viatge a Califòrnia desesperat per recuperar a Annie però lamentablement per a ell, no aconsegueix l’objectiu. En un intent per canviar larealitat Alvy escriu una obra teatral sobre la seva relació amb Annie amb la peculiaritat de poder canviar el final, tornant al seus braços la dona estimada. Finalment es troben fortuïtament a Nova York a la sortida d’un cinema i recorden els bons temps passats junts. S’ha de dir que la ciutat Nova York te un paper molt important en la historia convertint-se gairebé amb un personatge més, fins i totinteractua amb la gent del carrer per demanar consells evadint-se de la realitat. Dit això i tornant a la ruptura final de la parella, reflexiona sobre aquella ocasió perduda i no tant valorada pel protagonista, simplificant i comprant amb un acudit, les relacions amoroses com alguna cosa irracional, absurda però que mantenim per necessitat.

1.2 Conflictes que es mantenen o que es canvien.Interior. Aula. Dia.
Aquí trobem les primeres diferencies apreciables, després de uns petits canvis narratius però mantenint l’argument i el mateix sentit.
* Apareixien dos nens parlant sobre les seves dedicacions i estat actual de cadascun. (en l’actualitat tindrien uns 40 anys). Un d’ells diu que és psicòleg, mentre que al guió assegura vendre solideus. I una noia menciona treballar...
tracking img