Animals invasors

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (392 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
INVASIÓ D’ESPÈCIES
1. En alguns casos, la importació d’espècies va estar justificada ( el cranc vermell americà, el silur). Investiga amb quin propòsit es van introduir aquest animals a Espanya.
Enel cas del cranc vermell americà, l’objectiu va ser econòmic. Volien introduir-lo al mercat alimentari. Però, no va funcionar i anys mes tard, al ser un gran depredador sense depredadors naturalsva a començar a expandir-se i a eliminar els animals autòctons.
El silur es va introduir per a la pesca esportiva. Degut a les seves dimensions no te cap depredador visible i això li permet laexpansió, a més s’alimenta de les espècies autòctones.
2. En altres casos la seva aparició ha sigut casual. El cas mes recents és l’anomenat mosquit tigre. Busca informació del seu origen i lesconseqüències.
Al 2004, a Sant Cugat del Vallès es va detectar aquest mosquit que podia haver arribat per uns pneumàtics d’origen asiàtic. El comerç d’aquest material es el principal culpable de la seva expansió.Les conseqüències són picades doloroses i reaccions al·lèrgiques a més que és molt difícil la seva cura.
3. Localitza altres exemples d’espècies invasores i els defectes que n’ha comportatl’expansió al nostre país.
Perca americana o Black bass
És un peix d’aigua dolça que prefereix aigües tranquil·les i netes amb vegetació abundant. Pot arribar a mesurar 60 cm.
Originari d’Amèrica delNord, ha estat introduït en nombrosos països d’arreu del món, ja que és molt valorat per a la pesca esportiva. La seva presència comporta greus canvis en l’ecosistema, en depredar altres espècies depeixos, amfibis i insectes, i causar seriosos problemes de supervivència a moltes espècies autòctones.

Cargol poma
Espècie originària de Sud-Amèrica, és un cargol aquàtic de mida gran molt utilitzaten aquariofília. L’agost del 2009 se’n va detectar la presència al Delta de l’Ebre a partir d’un alliberament accidental. S’alimenta de brots tendres d’arròs i altres plantes, convertint-se en...
tracking img