Aniridia

Páginas: 4 (885 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2011
EUI SANT JOAN DE DÉU
Ensenyament: Grau d’ Infermeria

MALALTIES DELS SENTITS:
L’ANIRÍDIA
Autora: Valverde, AlexiaAssignatura: Anatomia i Fisiologia
Data de lliurament: 01/12/20101. Generalitats

L'ésser humà percep la realitat que l'envolta mitjançant les sensacions que es representen en l'escorça cerebral, aquestes sensacions s'originen en receptors sensorials, grup decèl·lules específiques que tenen la capacitat de detectar diversos aspectes i característiques de l'entorn i de transformar-los en impulsos nerviosos.
Els impulsos nerviosos viatgen a través de certsnervis fins al sistema nerviós central, i finalment arriben a l'escorça cerebral que els interpreta.

Els òrgans dels sentits són estructures especialment preparades per allotjar els receptorssensorials. La vista ofereix una informació completa i detallada de l'entorn.

2. L’anirídia i l’anàtomofisiologia de l’ull

L'ull és l’òrgan de la visió, presenta una forma esfèrica i es troba situat ala cavitat orbitària. El globus ocular està format per tres capes: externa (escleròtica i còrnia), mitja (coroides, cos ciliar i processos ciliars, cristal.lí, iris i pupil.la) i interna (retina).L’ull és una estructura complexa i és una prolongació del cervell, que deriva per tant, de teixits neuro-ectodèrmics cerebrals: l'epiteli pigmentari, la musculatura de l'iris, la retina i el nervi òptic id’estructures mesodèrmiques o de suport: l’escleròtica, la còrnia, la coroides i el cristal·lí.

L’anirídia o iriderèmia, és un transtorn ocular congènit o hereditari i poc freqüent, que afecta eldesenvolupament de l’ull durant la gestació. Es caracteritza per l’absència total o parcial de l'iris (veure fig. 2.1). Malgrat que també podem trobar involucrades més estructures de l’ull com lacòrnia (membrana transparent per on penetra la llum); el cristal.lí (lent biconvexa que permet enfocar la informació rebuda sobre la retina); i la retina (capa on es rep, processa i transmet la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aniridia
  • la aniridia
  • aniridia
  • D Aniridia
  • Aniridia y Astigmatismo
  • ANIRIDIA
  • aniridia
  • Aniridia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS