Anna Maria Janer Anglarill

Páginas: 7 (1715 palabras) Publicado: 7 de julio de 2014
Anna Maria Janer Anglarill va nèixer a Cervera, Segarra, el 18 de desembre de 1800 i va morir a Talarn, Pallars Jussà el 11 de gener de 1885. És coneguda com la Mare Janer, ja que va ser una religiosa catalana que va fundadar la Congregació de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Va ser proclamada venerable per l'Església catòlica i beatificada en el 2011.
Als setze anys va decidirdedicar la seva vida a Déu; va ingressar en la comunitat de les Germanes de la Caritat el 25 de gener de 1819, dedicant-se a servir als pobres. El Mateix any va fer els vots de pobresa, castedat i obediència, més tard esdevinguè com a mestra de novícies i, el 1832, superiora de l’Hospital de Cervera.
Degut a les èpidemies d’aquella època, les germanes van haver de fugir de l’hospital per raonspolítiques, i Anna Maria va fugir cap a Solsona. Allà Carles IV li va manar que curés als ferits de la guerra. Acabada aquesta guerra, i desprès de deu anys Anna Maria funda les congregacions del Sagrat Cor de Jesús i de l?associació de les Filles de Maria el 1856.
Anna Maria volia crear escoles cristianes per promocionar la dona i la família. El 1857, el bisbe Caixal li va demanar que es fes càrrec del'hospital de la Seu d'Urgell, on va fundar un institut del que se'n faria càrrec: la congregació de les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Amb un sentit realista, la mare Janer formava les novícies no només en l’espiritualitat, sinó en ciències i arts, clau d’un bon ensenyament. La revolució de 1868 va detenir l'expansió de la congregació i van expulsar les monges de l'hospital. El novembrede 1874 van tornar a la Seu per atendre l'hospital de la ciutat. El 1880 la van elegir superiora general fins que en 1883 va quedar lliure de tot càrrec i es va instal•lar a la casa de Talarn, Pallars Jussà , on va continuar el tracte amb les novícies i les alumnes. Hi va morir l'11 de gener del 1885.

Les restes d’Anna Maria Janer descansen al convent de la Sagrada Família d'Urgell a la Seud'Urgell des del 1961. Va ser proclamada venerable i en el 2011 va ser beatificada per Benet XVI, a conseqüència del miracle que se li atribueix a Maria, la recuperació d'Anna Padrós i Sellés que patia una malaltia incurable que la obligava anar amb cadira de rodes.

Jesús de Natzaret

Jesús de Natzaret, va nèixer a Jerusalem, Betlem entre els 4 aC i 7 dC, al voltant de l’any 30. És la figuracentral del cristianisme, dins el qual també és conegut com a Jesucrist, el Messies o el Crist*.
* “Crist” és la traducció grega del terme hebreu "messies" que significa "ungit".
Jesús és considerat el Fill de Déu per a la majoria de corrents cristians, i, per extensió, l'encarnació de Déu mateix. Aquest personatge també és molt important, ja que es creu que, després de la seva mort va ressuscitari que a través d'aquest acte va recuperar el gènere humà.
Segons els evangelis, Jesús va realitzar vint-i-set miracles, dels quals catorze són curacions de diferents malalties, cinc exorcismes, tres resurreccions, dos prodigis de tipus natural i tres signes extraordinaris.
Els evangelis narren moltes curacions miraculoses obrades per Jesús, com per exemple:
• Va curar la febre de la sogra dePere, a casa a Cafarnaüm, prenent de la mà (Mc 1,29-31; Mt 5,14-15 Lc 4,38-39);
• Va sanar a un leprós galileu mitjançant la paraula i el contacte de la seva mà (Mc 1,40-45; Mt 8,1-4 Lc 5,12-16);
• Sanar a un paralític a Cafarnaüm que li va ser presentat en una llitera i al que havia perdonat els seus pecats, ordenant-li que s'aixequés i s'anés a casa (Mc 2, 1-12; Mt 9,1-8; Lc 5,17 -26);
• Vasanar a una dona que patia pèrdues de sang, que va sanar en tocar el vestit de Jesús (Mc 5,25-34; Mt 9,18-26 Lc 8,40-56);
• Sanar a un sordmut en la Decàpolis ficant els dits a les orelles, escopint, tocant-li la llengua i dient: "Effatá", que significa "obre't" (Mc 7,31-37);
• Va sanar a un cec a Betsaida posant-li saliva en els ulls i imposant les mans (Mc 8,22-26);
• Va sanar a Bartimeu, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marie jane
  • Anna Maria
  • Ana María Janer
  • anna maria lopez lopez
  • Anna Maria Sibylla Merian
  • Anna Maria Sibylla Merian
  • Anna Maria Botto Beyt A 10
  • Ana Maria Janer 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS