ANNE ACÍ, SÈLIMA ALLÀ

Páginas: 4 (868 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
 ÍNDEX

Resum, Pàg. 2
Personatges, Pàg. 3
Vocabulari, Pàg. 4
Opinió personal, Pàg. 5



















RESUM
SélimaJelloud vivia a Pierrefont (França). Havia nascut a Marsella i els seus pares eren algerians.
Quan va començar el batxillerat, va decidir canviar-se el nom de Sélima pel d’Anne, per a evitarpossibles problemes. Va fer amistat amb Martine, una companya que repetia curs. Un dia al tornar a casa es va trobar amb el seu veí Djawed, qui li va tirar en cara el haver-se canviat el nom per a no parèixerel que era.
Després de tres anys, un dia l’estava esperant Djawed i la va portar a un garatge on estava la seua cosina Djamila molt disgustada perquè sa mare li havia ensenyat la foto del seu futurmarit. Anne es va quedar de pedra i no sabia que dir ni que fer, ja que el que volia Djamila era que parlara amb sa mare per a fer-la canviar de idea. Després d’uns mesos Djamila va marxar per acasar-se.
Un dia un àrab va matar al conductor d’un autobús d’un tir. L’home estava a l’atur i tenia que alimentar als seus fills. La noticia es va comentar molt durant alguns dies i a classe van decidirfer un debat sobre els immigrants. Dominique, Laure i dos companys més li van demanar a Anne si els hi podia fer de guia pel seu barri per a poder parlar amb algun dels immigrants i saber com era laseua vida allí. Dominique i Anne van tindre una discussió, feia tres anys, pel canvi de nom d’ella, i llavors ell li va explicar que s’havia recordat d’un amic que tenia de menut que son pare li haviaposat nom francès per a que tot li anara millor. Finalment va acceptar ajudar-los, i al tornar a casa va estar buscant Djawed però no el va trobar. Aquell cap de setmana va estar malalta, i quan elscompanys van anar a visitar-la li van dir que el divendres hi havia hagut una manifestació antiracista, en la qual havia sigut ferit Djawed. Va anar a vore’l a l’hospital i després de tindre una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACI
  • anne
  • Anne
  • alla
  • alla
  • ALLA
  • alla
  • alla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS