Anne frank

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (607 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Anne Frank, va neixer el 12 de juny del 1929 a Frankfurt, Alemanya.

Els seus pares es deien Otto Heinrich Frank i Edith Holländer I tenia una germana que es deia Margot.

El seu nom de naixementera Annelies Marie. Ella I la seva família vivien en una comunitat mixte de jueus I no jueus. Els francs eren jueus alemans reformistes I practicaven moltes de les tradiccions jueves. El mes de marçdel 1933 es van celebrar les eleccions per renovar el consell municipal de Frankfurt que van permetre que el partit nazi d’Adolf Hitler prengués el poder.

Amb l’ambient polític, les manifestacionsantisemites van succeir-se immediatament, I els Franks varen decidir dividir-se Anna, Margot I la seva mare van anar a viure a Aquisgrà. I Otto Frank es va quedar a Frankfurt. El febrer de 1934 varendecidir traslladar-se degut a la feina a Amsterdam. Anna va ser inscrita a una escola de Pedagogia Montessori. Anna va descobrir les seves aptituds per la lectura i per l'escriptura, era expressiva,enèrgica i extrovertida.

El maig de 1950, Alemanya va envair els Països Baixos I el govern d’ocupació va començar a perseguir els Jueus instaurant lleis repressives I discriminatòries.

En el seutretzè aniversari, el 12 de juny de 1942, Anne va rebre un petit regal que va decidir fer-lo servir com diari. Era un llibre d'autògrafs, enllaçat amb un tros de teixit vermell i blanc i proveït d'unpetit tancament al davant. Començà a escriure-hi gairebé immediatament, descrivint-se personalment i també a la seva família i als seus amics, la seva vida a l'escola, els nois amb els qualsflirtejava i els indrets del veïnatge que li agradava visitar.

Encara que aquests primers escrits demostrin que la seva vida era la d'una col.legiala típica, explica igualment els canvis que va viure comtestimoni de l'ocupació alemanya. Algunes referències són aparentment ocasionals; tanmateix en alguns escrit que Anne subministra detalls sobre l'opressió creixent dels nazis. Per exemple, va...
tracking img