ANTIC RÈGIM

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 15 de junio de 2013
ANTIC RÈGIM
Durant el segle XVIII arriba al seu màxim desenvolupament a Europa l’estat absolutista (menys a Anglaterra, on la burgesia reforçava el seu poder mitjançant el parlament).Simultàniament entre els intel·lectuals es desenvolupa la il·lustració, que critica l’absolutisme i l’Antic Règim. A França es destaquen les idees de llibertat individual (Voltaire), de divisió de poders(Montesquieu) i de voluntat popular (Rousseau), mentre que a Anglaterra es destaca la idea de llibertat econòmica (Adam Smith). Des de la il·lustració, apareix el liberalisme i el nacionalisme. Lesrevolucions liberals esclaten quan es produeix una crisi de subsistència i seran protagonitzades per un grup social; la burgesia, que vol acabar amb l’Antic Règim per accedir al poder polític (fins arareservat pels monarques i la noblesa). En la independència dels Estats Units (1776-83) es proclamaran per primer cop aquestes noves idees. Aquest nou estat es dotarà d’una constitució al 1788. L’anysegüent comença la revolució francesa (1789-99). Aquí les idees liberals s’aplicaran en major profunditat i es destruirà el sistema de l’Antic Règim.
 VOCABULARIO:

Antic Règim: Sistema econòmic, sociali polític d’Europa abans de la revolució francesa (segle. XVIII).

Absolutisme: Sistema polític en el que tots els poders recauen en el Rei i els habitants són els seus súbdits. En la seva formafinal, despotisme il·lustrat. El rei busca millores pels seus súbdits, però sense contar amb ells (“tot pel poble però sense el poble”). L’absolutisme es justifica amb la idea del dret diví delsgovernants, és a dir, el rei ha de manar sense limitacions perquè esta al tron per voluntat de Déu.

Estament: grups socials tancats que formen la societat de l’Atinc Règim. Les seves pertinences són perraó de neixament. Els estaments eren tre: la noblesa i el clero que eren els privilegiats amb drets polítics, i per sota l’estat pla (tots els demés; camperols i burgesos) amb menys drets....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antic Règim
  • ANTIC REGIM
  • Antic Regim
  • Antic Règim
  • la crisi de l antic regim
  • antic règim (valencià)
  • Examen Antic Règim
  • Resum Antic Règim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS