Antigona

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (793 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Episodi I

La història d’Antígona comença amb les paraules de Creont, rei de Tebes, fent un discurs al poble de Tebes després de la victòria contra els enemics que volien saquejar la ciutat. En eldiscurs Creont diu que els dos fills d’Èdip, que moren en combat mentre lluiten entre si en dos bàndols oposats, sofriran diferents sepultures. Mentre Etèocles, defensor de la ciutat de Tebes, ésenterrat amb tots els honors corresponents, el seu germà Polinicies no ha de ser enterrat, ja que havia lluitat en contra de Tebes i per tant era un enemic més.

Mentre Creont discuteix amb Corifeu, unsoldat es presenta davant seu amb una noticia alarmant, el cadàver de Polinicies ha estat enterrat per algú desconegut. La persona que a enterrat el cos la cobert només d’una capa fina de pols, perpreservar-lo d’impureses. Mentre Corifeu adverteix al rei que potser és cosa dels déus, aquest s’enfada amb ell perquè considera que els déus no voldrien mai a la persona que volia cremar els seustemples. Tot seguit Creont adverteix al guàrdia que si no li troba el culpable ell en pagarà les conseqüències.

Episodi II

El guàrdia torna portant Antígona, davant la sorpresa de Corifeu, elsacerdot de Tebes. El guàrdia explica que Antígona, la filla d’Èdip ha intentat enterrar el cadàver de Polinicies per segona vegada, després de que la guàrdia l’hagués desenterrat. Creont s’enfada i lipregunta a Antígona el perquè d’aquesta acció. Antígona respon que si ho ha fet a estat perquè no pot veure a un germà seu insepult i per tant, tot i la prohibició l’ha enterrat. Creont per tant es disposaa executar la llei a Antígona i a la seva pròpia germana Ismene.

Creont i Antígona discuteixen aferrissadament sobre la mort de Polinicies. Antígona li diu que ha mort un germà i Creont defensaque volia destruir Tebes i per tant no pot ser tractat com a germà. Ismene entra en escena disposada a morir al costat d’Antígona, però aquesta li respon que no, ja que no vol que comparteixi el seu...
tracking img