Antiguo regimen

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
ASPECTES POLÍTICS, SOCIALS I ECONÒMICS DE L’ANTIC RÈGIM


Durant l’època de l’Antic Règim, hi va haver aspectes tant polítics, com econòmics com socials importants que el van marcar profundament ique fins i tot, alguns d’aquests aspectes frenaven el desenvolupament cap a l’evolució.

En els aspectes polítics hi trobem que la font de riquesa era l’agricultura, que la treballaven amb elsistema del guaret. D’altra banda, la terra era la seva principal font de riquesa. En el moment de l’Antic Règim hi havia el que s’anomena Senyoria Territorial, això significa que la terra és d’un solsenyor (bàsicament dels nobles i/o de l’Esglèsia), però aquest no pot vendre-la, només li pot treure profit. Aquestes terres les treballaven els homes lliures del camp a canvi de pagar censos als senyorsque els les cedien. Aquest fet s’anomena “terres vinculades en mans mortes”.
Aquest sistema de treballar la terra, era un fre cap al desenvolupament econòmic perquè la majoria de senyors teniensuficient amb els censos que els pagesos els pagaven i no buscaven millorar les seves terres.
D’altra banda, a les ciutats la indústria era de base artesanal.
La familia pagesa s’ho feia tot (cadires,roba...), aquest fet s’anomena unitat de producció. Tot i així també hi havia uns especialistes anomenats artesans, que formaven part dels gremis que defensaven els privilegis dels mestres. Anomenavenmestre a aquell artesà que podia arribar a tenir el seu propi negoci, encara que per a poder fer-ho, hi havia una mena d’assamblea que tenia que acceptar-te, ja que sense el seu permís només podiestreballar d’ajudant dels mestres, cobrant molt poc i fins i tot gens.
Els gremis també eren els encarregats de marcar la quantitat, la qualitat i el preu dels productes que els artesans creaven. Totstenien que fer el mateix producte, dels mateixos materials i vendre’l al mateix preu. Aquest sistema també era un fre per a la indústria de l’Antic Règim, ja que no hi havia una lliure compètencia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANTIGUO REGIMEN
  • Antiguo régimen
  • antiguo regimen
  • Antiguo Regimen
  • Antiguo regimen
  • Antiguo regimen
  • ANTIGUO REGIMEN
  • El Antiguo Régimen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS