Anàlisi bso amelie

Páginas: 5 (1058 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
Anàlisi de la banda sonora

La banda sonora d’Amelie, realitzada pel compositor Yann Tiersen, està creada especialment per a la pel·lícula , per tant estem parlant d’una música no preexistent, que respon a l’objectiu d’acompanyar l’acció del film, en una fusió perfecte de música i imatge.

De forma general, podem dir que el tipus de cançons que formen la banda sonora, algunes amblletra, però la majoria sense, tenen el mateix caire que la pel·lícula, i descriuen perfectament l’ambient del film. Tant és així, que si les analitzéssim per separat, sense imatge, produirien un efecte tan profund com les escenes del film, que desborden tendresa.

La pel·lícula d’Amelie ressalta per la bellesa dels seus plans, de la fotografia perfectament cuidada amb tons sèpies i groguencs, lafusió d’ambients, però per sobre de tot destaca per la música que l’acompanya.

L’impacte de la banda sonora del film ha estat tan gran en el món cinematogràfic, que és coneguda més enllà de fronteres, i qualsevol persona que sent els primers compassos de la melodia principal, és capaç d’experimentar les sensacions que sent quan mira la pel·lícula. I és que el factor més important adestacar en aquesta música és la seva expressivitat.

Són acords molt expressius, i frescos, inspirats en el París de l’era Moulin Rouge, dels contrastos, dels colors, de les olors, de les passions; aspectes que descriuen perfectament el film. En cada escena, i amb músiques diferents, els estats d’ànim dels personatges o la intenció del film, queda reflectida en la música, que s’adapta totalmenta les imatges, i en molts casos no es poden separar. Unes van lligades tan estretament amb les altres, que hi ha moments en que es presenten com un tot, un tot inseparable.

Al principi de la pel·lícula, la melodia no pren tanta importància, simplement acompanya les imatges, sobretot en la introducció inicial, a la qual aporta dinamisme i un to còmic. Però a mesura que avança el film, i laintensitat augmenta, així com l’evolució dels personatges es fa més palesa, la música experimenta també un canvi. Cal recordar que una de les funcions bàsiques de la música en un film, és remarcar-ne les seves parts importants, crear èmfasi i sentiments a l’espectador perquè aquest s’identifiqui amb els nostres protagonistes.

Així doncs no és fins al primer moment clau de la pel·lícula,que correspon amb el plot point1, quan l’Amelie troba la caixa, que apareix primerament la cançó principal del film. Una cançó sense lletra escrita, però que destaca perquè està plena de paraules, i recull en cada nota, a la protagonista, la seva manera de viure i la seva història. Es tracta d’una cançó on hi destaca un acordió que li aporta vida i dinamisme. Aquesta cançó, apareix altres cops enla pel·lícula i sempre per donar un contrapunt al film, per destacar els moments clau que tenen a veure amb l’Amelie i el seu conflicte personal, ja que és la cançó més representativa, sobre la que recau tot el pes del film i de la protagonista. Sobretot al final, on comença a sonar en el moment en que l’acció climàtica conclou i el conflicte s’ha resolt feliçment, perllongant-se varis minuts, enels que s’explica el final de la resta de les històries, que la majoria acaben igual de bé que la de la protagonista, amb la qual estaven completament entrellaçades.

La resta de cançons, però, cal dir que parteixen d’una base molt semblant, totes tenen un aire bohemi, una mica fins i tot podríem dir, d’atracció de circ, les notes bases que sonen en les antigues firetes. Tot ellescontribueixen a la creació d’ambients en el film, i que a la vegada tenen altres funcions.

Durant tota la pel·lícula, les vint cançons que formen la banda sonora oficial es van alternant en diverses seqüències, repetint-se, inclús prologant-se en escenes consecutives i diferents entre sí. Alguns exemples d’aquesta funció transgènica que realitza la música la trobem en una de les primeres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ameli
  • Amelia
  • Amelie
  • Amelie
  • Amelie
  • Amelia
  • Amelie
  • Amélie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS