Anàlisi de el indomable will hunting

Páginas: 7 (1710 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
El personatge del Will és un gran exemple de persona que ha tingut molts problemes d’integració en la societat. Durant la seva infantesa tot li ha anat en contra i ha creat al seu voltant una barrera protectora per defensar-se de tot allò que li pugui fer mal. Realment sorprèn com pugui estar tant bé aparentment i alhora sentir-se per dins tant espantat i sol. Penso amb mi i sense una família nohagués sigut la que sóc ara, res hagués sigut igual. Un creix amb la seguretat i l’estima que et donen els pares i és amb això amb el que t’enfrontes a la vida i forges la teva personalitat. Segurament molts no aconseguiríem sortir-ne tant bé com ell i mai arribarien a socialitzar-se si no tinguessin l’ajuda que ha pogut disposar en Will. Si ens preguntem què hagués sigut d’ell si no hagués sigutun geni de les matemàtiques segurament la resposta fora la d’un simple paleta americà resident a un barri pobre i segurament amb una vida sentimental no massa bona.

El grup d’amics és una de les coses més positives de que disposa en Will. A ell, i com a tots, els amics ens aporten molt més del que ens pensem. Créixer i establir lligams d’amistats ens proporciona confiança i recolzament, comtambé l’aprehensió de valors essencials i la capacitat de respectar i estimar. Així doncs, igual que la família els amics són indispensables sobretot quan ets adolescent. A en Will el grup d’amics (d’iguals) l’ajuda a sentir-se més estimat i que forma part d’alguna cosa; a sentir-se protegit i també estimat. En les escenes que el grup d’amics es posa en baralles es pot observar com hi ha molta uniói lleialtat. Tot i així, tampoc és que l’ajudi massa a socialitzar-se ja que tenen comportament força rebels degut a la seva situació marginal i econòmicament desfavorida.

Tal i com acabo de dir, la situació i el medi en el que viu el protagonista té molta influència en la vida del noi. Viu en un barri força marginal d’una ciutat d’EEUU: cases deteriorades, ambient obrer i en general un barriforça deteriorat i abandonat, segurament segregat de la resta de ciutat. Això, a més de la falta d’estudis i recursos econòmics, l’aparta de les oportunitats generades a les grans ciutats i de l’estil de vida més “normal”. Tot i així, pertànyer a aquest barri també li serveix per identificar-se ja que va néixer allí, i també formar part d’un col•lectiu d’iguals. A més, n’està orgullós i no en volmarxar, del seu barri, i això diu molt d’ell i de la seva personalitat. Em recorda a mi i el poble d’on sóc, és molt difícil anar-te’n així com així, sempre serà una part de tu molt important. També destacaria les grans desigualtats que es troben als EEUU. Allí si no tens diners no tens l’oportunitat d’estudiar ni de tant sols poder anar al metge quan estàs malalt. Trobo aquest sistema econòmicrealment injust i desigualitari, i sembla mentida que precisament un dels països més desenvolupats l’utilitzi, a mi més aviat em recorda a un sistema primitiu i insolidari. D’aquesta manera Will, tot i ser tant intel•ligent amb les matemàtiques, mai ha tingut ni podrà tenir una formació universitària degut a la seva condició econòmica.

Un altre aspecte que m’agradaria comentar és la diferènciaentre el comportament del psicòleg i la del professor de matemàtiques. Per una banda en Gerard, el professor de matemàtiques, només pensa en que el noi ha d’aprofitar el do per les matemàtiques per treballar i guanyar molts diners i reconeixement. Aquest comportament irrita durant tota la pel•lícula a Will, ja que ell no vol ser tot allò que espera que sigui el professor; no hi té cap interès,significa realitzar un canvi massa radical a la seva vida, deixar de ser el que és i abandonar el lloc d’on se sent unit. Personalment penso que té por d’aquest canvi i de perdre el nord per culpa dels diners. A tots ens faria respecte, però si ets prou intel•ligent no deixaries de ser tu mateix i conservaries els teus orígens i la teva forma de ser i de viure. El professor de matemàtiques doncs,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El indomable Will Hunting
  • El indomable Will Hunting
  • El indomable Will Hunting
  • El indomable Will Hunting
  • Informe El Indomable Will Hunting
  • Sobredotacion El Indomable Will Hunting
  • el indomable will hunting
  • El Indomable Will Hunting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS