Anàlisis de fòsforo en actimel

Páginas: 6 (1475 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
DETERMINACIÓ DE FÒSFOR

Objectiu:

Determinar la quantitat de fòsfor que es troba al producte prenent com a referència un patró fosfat de 1000ppm.

Fonament teòric:

- Per què és necessari controlar el fòsfor de la nostra dieta?

La llet i els seus derivats lactis son aliments que es caracteritzen per ser rics en fòsfor. El fòsfor és un nutrient necessari per a mantenir les funcionsvitals, però quan es pateix una insuficiència renal crònica és necessari controlar els aliments que aporten d'una manera important aquest mineral, ja que si no el pacient té el risc de patir dolors ossis o tenir una major disposició a patir alguna fractura o picors.

El fòsfor és indirectament responsable del deteriorament progressiu dels ossos, ja que al no poder ser eliminat pel ronyó s'acumulaa la sang fins a quantitats indesitjables. Per altra banda, passa que el calci de la dieta no pot ser assimilat correctament per l'organisme, ja que el ronyó malalt no produeix "Vitamina D activa", una substància necessària per a absorbir el calci a l'intestí.

La restricció de fòsfor a la dieta presenta grans problemes ja que està contingut en la major part d'aliments, en especial a la llet,als derivats lactis i als fruits secs. Per això, per poder controlar la ingesta de fòsfor a la dieta existeixen fàrmacs anomenats "fixadors del fòsfor" (sals d'alumini, carbonat càlcic, etc...) que en principi tenen la funció de segrestar el fòsfor de la dieta i eliminar-lo pels excrements.

- Espectrofotometria:

La espectrofotometria és el mètode d'anàlisi òptic més utilitzat en lesinvestigacions químiques. L'espectrofotòmetre és un instrument que permet comparar la radiació absorbida o transmesa per una solució que conté una quantitat desconeguda de solut i una que conté una quantitat coneguda de la mateixa substància.

Totes les substàncies poden absorbir energia radiant, fins i tot el vidre que sembla ser una substància totalment transparent, absorbeix longituds d'ones quepertanyen a l'espectre visible o l'aigua que absorbeix fortament en la regió del IR.

L'absorció de les radiacions ultravioletes, visibles i IR depèn de l'estructura de les molècules i és característica per a cada substància química.

Quan la llum travessa una substància, part de l'energia és absorbida; l'energia radiant no pot produir cap efecte sense ser absorbida. El color de les substàncies esdeu a que aquestes absorbeixen certes longituds d'ona de la llum blanca que incideix sobre elles i només deixen passar als nostres ulls aquelles longituds d'ona no absorbides.

Coneixent l'absorbància d'una substància podem saber la seva concentració a través d'una corba patró. La corba patró és la representació gràfica en un eix de coordenades de l'absorbància (eix de les ordenades) en front dela concentració (eix de les abscisses). Es realitzen varies solucions de concentració coneguda i es determinen les seves absorbàncies, construint així una corba patró que és una recta. Una vegada analitzada l'absorbància de la solució problema, la concentració es dona per la interpolació d'aquesta absorbància a la corba patró.




- Espectrofotòmetre:

Un espectrofotòmetre és un instrumentutilitzat en l'anàlisi químic que serveix per mesurar, en funció de la longitud d'ona, la relació entre valors d'una mateixa magnitud fotomètrica relatius a dos feixos de radiacions i la concentració que es mesura a la mostra.

Aquest instrument té la capacitat de projectar un feix de llum monocromàtica a través d'una mostra i mesurar la quantitat de llum que és absorbida per la mateixa.

Unespectrofotòmetre té bàsicament els següents components:

· Font de llum: Proporciona energia radiant en forma de llum visible o no visible i ha de complir amb les següents condicions: estabilitat, direccionabilitat, distribució d'energia espectral contínua i llarga vida.

S'haurà de tenir precaució per les pujades i baixades brusques de tensió elèctrica que produeixen canvis en la lectura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis Literario Sobre La Niña De Los Fosforos
  • Análisis De Fosforo Y Nitrógeno Del Lago De Valencia
  • actimel
  • actimel
  • Analisis de Crisis Actimel
  • Actimel
  • Fosforo
  • fosforo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS