Análisis Dafo Circ Du Soleil

Páginas: 5 (1167 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
DAFO Circo du Soleil
Comptabilitat de gestió per a la presa de decisions

DAFO Circo du Soleil

DESCRIPCIÓ I ORIGEN DE LA ORGANITZACIÓ

Cirque du Soleil va ser fundada a l’any 1984, amb motiu del 450 aniversari del descobriment de Canadà per Jacques Cartier, per un grup d’artistes de carrer, liderats per Guy Laliberté, que actuaven als carrers de Gaspe, QUEBEC.

Cirque du Soleil,s'assenta sobre la base d'una sèrie de valors i conviccions profundament arrelats, els fonaments de les quals són l'audàcia, la creativitat, la imaginació i la seva gent; clau del seu èxit.

Cirque du Soleil posa la creativitat en el centre de tot el que emprèn, per assegurar-se de tenir sempre davant sí un ventall infinit de possibilitats. Per aquest motiu, el desafiament creatiu que suposa cada novaoportunitat empresarial, sigui aquesta un nou espectacle o qualsevol altra activitat creativa, és un element de crucial rellevància.

Des que va començar a comptar amb els recursos per fer realitat els seus somnis i actuar arreu del món, Cirque du Soleil va decidir implicar-se en les comunitats i, en particular, amb els joves amb dificultats. Cirque du Soleil es preocupa pel futur; per això, hacentrat la seva atenció i recursos per enfrontar a problemes globals com la lluita contra la pobresa. Cirque du Soleil col—labora amb els seus valuosos socis per aconseguir que les coses canviïn en prop de 80 comunitats de més de 20 països dels cinc continents.

DAFO Circo du Soleil

ANÀLISIS INTERN

Producció 13 espectacles diferents, dels quals 5 d’ells son fixes, actuant a 5 continentsmés de 3000 vegades al l’any. Reducció dels costos de fabricació al prescindir dels animals en els seus espectacles, amb el conseqüent estalvi de costos de transport i manteniment, així com la eliminació de dues pistes i el contracte a “estrelles” de renom mundial. Innovació constant en els seus espectacles, incloent sempre els últims avanços en seguretat.

Màrqueting Reconeixement mundial,creació d’una marca pròpia. Merchandising, en els seus espectacles. Botiga on-line a través de la seva web. Posicionament mundial immillorable. Venda d’entrades a preus elevats. Disponibilitat d’entrades a través dels portals de Internet.

Organització Estructura equilibrada, respectant orígens. El seu fundador, continua sent part de l’empresa. Disposen de una oficina central a Montreal i un altre aLas Vegas.

Personal Selecció del personal a través de càstings arreu del món. 4000 empleats, provinents de 40 països diferents, parlen 25 llengües. Formació constant. Motivació extra, facilitat aportació noves idees. Condicions generals BONES, conciliació amb la vida familiar, sous elevats, serveis sanitaris a la seva disposició. Rotació empleats 20%.

DAFO Circo du Soleil

FinancesFinançament total a través del flux de caixa. Mitjana de venda d’entrades per espectacle 90%. Ingressos anuals aproximats 700 milions de dòlars. Creació de 5 espectacles permanents amb un punt d’equilibri entre el 50 i 75%. 20% de marge de benefici global dels seus espectacles.

ANÀLISIS EXTERN

Mercat Target objectiu, adults amb poder adquisitiu mitjà – alt.

Sector Creació de un “Blue Ocean”,segment de mercat que no te nom ni pràcticament competència.

Competència Competència directe pràcticament nul—la, excepte algun espectacle creat per ex components de Circ du Soleil. Espectacles d’altres tipus, com teatre, musicals…

Entorn Crisis mundial. Situació econòmica complicada amb poca capacitat econòmica.

DEFINICIÓ DE L’ESTRATÈGIA Creació de un mercat que no te competència. Per tantpodríem dir que no està aplicant una estratègia ni en costos ni en diferenciació, si parlem estrictament en referència als seus competidors, que son inexistents. No obstant, ha aconseguit aquesta situació de “no competència” precisament aplicant una estratègia de reducció de costos i a la plegada creant un espectacle completament innovador, que res te a veure amb el circ tradicional.

DAFO...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Circo du soleil
  • Cirque Du Soleil Dafo
  • Circo du soleil
  • Analisis del circ du soleil
  • circo du soleil
  • Circe du soleil
  • circo du soleil
  • Circo Du Soleil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS