Apocalypse now

Páginas: 7 (1606 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014




Apocalypse Now (1979)
I la guerra del Vietnam (1959-1975)






Nom i Cognoms : David Úbeda, Ferran Gavara,
Alexandra Kranz i Marc Palazón.

Nom de l’assignatura : Política i Món Contemporani.

Grup: 51


ÍNDEX


1.Introducció...........................................................................Pàg.1
2. El conflicte (La guerra del Vietnam).........................................Pàg.2-3
3. Un Fenomen Mediàtic Mundial.................................................Pàg.4
4. Revoltes Socials....................................................................Pàg.5
5. Conclusió.............................................................................Pàg.6
6.Bibliografia...........................................................................Pàg.7









1. Introducció


En aquest treball la pel·lícula escollida ha estat, Apocalypse Now dirigida i produïda per Francis Ford Coppola l’any 1979. La pel·lícula tracta de la guerra del Vietnam entre els anys 1959 i 1975. Per aquest motiu en el treball ens situarem en tot moment al Sud-est asiàtic, el més oriental de lapenínsula indoxinesa.

El treball consistirà en fer un anàlisi i alhora una autocrítica de la guerra del Vietnam utilitzant com a eines de treball l’opinió d’autors, la pel·lícula Apocalypse Now i extraient informació de la guerra a partir de diferents fonts de treball per tal d’aconseguir una pluralitat que ens servirà per recolzar més el nostre anàlisi.

Per aconseguir aquest objectiu,primerament introduirem un resum de la guerra del Vietnam. A continuació, es recollirà opinions d’autors que encara ens servirà molt més per recolzar i demostrar fins a quin punt la guerra va tindre el seu efecte tant bèl·lic com social. I finalment, el treball conclourà amb les conclusions juntament amb l’autocrítica que farem gràcies a l’aportació de coneixement de la pel·lícula, opinions d’autors iinformació extretes de llibres, classe, Internet, etc.








2. El conflicte: La guerra del Vietnam.

La Guerra de Vietnam va ser un enfrontament militar que va tenir lloc a Vietnam des de 1959 fins a 1975, l'origen del qual va ser la determinació de les guerrilles comunistes (l'anomenat Vietcong) de Vietnam del Sud, recolzades per Vietnam del Nord, d'enderrocar al govern del Vietnamdel Sud, controlat per la colònia Francesa, els quals es resistien a perdre-la.

Al 1960 amb un cop d'estat, es va formar el Front d'Alliberació Nacional, també anomenat Vient Cong, que era un moviment comunista.

L'enfrontament va desembocar en una guerra de tots dos països que aviat es va convertir en un conflicte internacional quan Estats Units i altres quaranta països més van recolzar aVietnam del Sud, mentre que l'URSS i la República Popular Xina van recolzar a Vietnam del Nord i al Vietcong. En aquests moments, durant la guerra freda, el món estava dividit en dos, per una part els països sota una influència comunista de la Unió Soviètica, i per altre banda els països sota els Estats Units i els seus aliats.

Aquesta divisió va ser la causa de que els Estats Units decideixenentrar en la guerra, ja que en aquests moments, els Estats Units tenia una teoria anomenada “La teoria del dominó”, la qual bàsicament diu que si un país, en aquest cas Vietnam, és contagiat pels ideals comunistes, i aquests acaben governant el país, això crees un efecte dominó i contagiés el comunisme a tots els països propers.







En un primer moment, els Estats Units només participenen la guerra aportant provisions i armament als seus aliats del Vietnam del Sud, però el dos d'agost de 1964, el destructor U.S Maddox, va ser bombardejat, i a causa d'aquest atac el president Johnson decideix que els Estats Units intervindran per primera vegada de forma directa en la guerra de Vietnam.

En aquest moment, els Estats Units entra oficialment en la guerra contra l'anomenat Viet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apocalypse now
  • Apocalypse now
  • Apocalypse now
  • Apocalypse Now
  • Apocalypse Now: El Destino De Un Soldado
  • Ensayo película apocalypse now
  • Reseña de la pelicula apocalypse now
  • Critica Apocalypse Now

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS