"Aprendiendo para el amor o para la violencia"

Páginas: 11 (2705 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
Per a la realització del treball de sociologia vaig triar una obra d’Elena Duque, “Aprendiendo para el o para la Violencia” (2006). Aquest llibre és un estudi, un investigació molt completa on l’autora proposa una sèrie de “solucions”, comportaments i de més que podrien ajudar a superar una pràctica que per desgràcia actualment i des de fa bastants anys està molt vigent en la nostra societat:la violència de gènere, caracteritzada pels maltractes físics i psicològics. Posa en dubte si realment amb tots els estímuls que dia a dia rebem potenciem l’aprenentatge de l’amor o si simplement fomentem l’aprenentatge de la violència.
L’autora va realitzar aquesta investigació a partir de dos temes principals; el feminisme i la seva evolució en les societats modernes i els locals anomenatsdiscoteques, llocs per sortir de festa.
La societat al llarg de la història ha anat evolucionant i canviant, és a dir ha estat oberta sempre a transformacions i actualment devem l’estat de l’actual societat a tots els moviments i totes les transformacions socials que han sorgit al llarg dels anys. Per tant, tal i com mostra Elena en la seva investigació, les discoteques han estat un clar exemple perella per poder observar les diferents pràctiques de desigualtat entre els generes sexuals, i com aquestes han canviat notablement al pas dels anys.
Actualment, el terme “discoteca”, és un concepte molt popular, sobre tot pels joves, que cada vegada surten de festa a una edat més primerenca, per a ells i elles, sortir de festa és completament normal i fan ús de la seva llibertat d’expressió i derelació amb els diversos joves amb els que es relacionen. No sempre ha estat així. Tot això és a causa de la transformació que han patit aquests locals, ja que tal i com explica l’autora en el llibre, antigament les discoteques eren percebudes com a locals foscos i amagats, normalment lluny de la ciutat i que no estaves a l’abast de tothom, tot al contrari, el seu accés era molt reduït i la gentinteressada en gaudir d’aquests locals sovint rebien moltes restriccions i limitacions a l’hora d’accedir-hi, sobre tot les dones. La figura de la dona ha estat molts anys sota de la de l’home, que era qui tenia el poder a la casa, a la feina i a tot arreu, la figura dominant de la família i de la societat. Per tant ella és dedicava a servir a l’home, a cuidar de la llar

i dels seus fillsperò no se’ls hi passava pel cap fer cap bestiesa, fer el que desitjaven. Per als homes no era tant difícil accedir a aquest tipus de locals, les discoteques. Actualment i des de fa uns anys, la figura femenina està canviat i evolucionant de manera molt positiva, deixant enrere les pors.
El terme feminisme podríem dir que no existia, tot girava entorn el mateix: el masclisme. El homes eren“lliures”, en canvi la figura de la dona a part d’estar sotmesa a les ordes de l’home també ho havia d’estar a les de la societat, seguint estrictament les pautes i normes d’aquesta. Si no ho feien, eren mal vistes i depreciades.
A Espanya una de les primeres figures femenines que va aparèixer i va treballar per intentar canviar les realitats d’aquella època, és Clara Campoamor, va destacar per la seves ganesde canviar i revolucionar la societat. Va ser una política espanyola la qual va defensar els drets de la dona i va ser la principal propulsora del sufragi femení a Espanya l’any 1931. La seva figura des de sempre m’ha agradat i sorprès per la seva valentia i seguretat.
Per tant, crec que actualment la visió de la discoteca ha canviat molt gràcies a canvia com ara la figura de la dona i elsdiversos tipus de parella que podem trobar en la societat, ja que com he dit avancés fa ús de la llibertat i no tot ha de respondre a uns cànons establerts, sinó que la gent s’ha començat a deixar portar pel que realment vol i sent. Abans només estava ben vist que formessis part d’una família tradicional, és a dir amb una estructura molt marcada i jeràrquica: avi, avia, pare, mare i fills. Un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aprendiendo para el amor o para la violencia
  • Aprendiendo Para El Amor O Para La Violencia
  • Aprendiendo Para El Amor o Para La Violencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS