Apuntes Varios (Ovidio)

Páginas: 3 (749 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
Ovidi va ser un poeta romà nascut a Sulmona, prop de Roma. Va ser educat per seguir una carrera política, va destacar notablement en l'art de la retòrica, però el seu geni era essencialment poètic iva dedicar la major part del seu temps i energia a escriure poesia.
Després d’heretar la propietat del seu pare, Ovidi es va traslladar a Atenes per completar la seva educació. Als trenta anys,Ovidi s'havia casat tres vegades i divorciat dues, i se li atribueixen nombroses amants. Els detalls dels seus romanços es relaten en Amors, una sèrie de poemes que parlen de les diverses fases per lesquals van passar les seves relacions amb una dona anomenada Corina (que probablement encarna la síntesi de diverses figures femenines). La seva vida privada va ser la d'un home de lletres lliure depreocupacions, adinerat i en certa manera llibertí. A Roma, on va residir fins a complir els cinquanta anys, es va relacionar amb la societat més distingida de la ciutat, inclòs el propi emperador August.No obstant això, l'any 8 d.C. Ovidi va ser desterrat a Tomis (avui Constança, Romania). Segons el mateix Ovidi, un dels motius del seu desterrament va ser la publicació de l'Art Amatoria (un poemadidàctic en tres llibres en què l’autor ensenya la manera de cercar, d’aconseguir i de conservar l’amor) considerat massa exaltat per al gust de l'emperador, que es proposava emprendre diversesreformes morals. Però probablement això no va ser més que un pretext, ja que el poema portava ja deu anys en circulació. Una altra de les raons, mai revelada per Ovidi, podria ser l’implicació del poeta enalgunes intrigues relacionades amb la familia imperial, amb la successió d’August o amb els adulteris de les dues Júlies (filla i néta de l’emperador).

La poesia d'Ovidi pot dividir-se en les sevesobres de joventut, les seves obres de maduresa, i el període de l'exili a Tomis.
En un principi, Ovidi va seguir la tradició elegíaca dels poetes Sisè Properci i Albio Tibul, a qui va conèixer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Varios Apuntes
  • Apuntes varios
  • Apuntes Ingles Varios
  • Cognitiva Apuntes Varios
  • Apuntes Varios Psicomotricidad
  • Rima ii de becquer, varios apuntes
  • Apuntes Varios
  • ovidi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS