Apuntes

Páginas: 20 (4795 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
INTRODUCCIÓ

Aquest article parla de la Gràfica de la Barcelona Medieval, primerament,apareix el context històric- artístic i gràfic de l’Edat Mitjana en general i, posteriorment, el context més detallat de la Barcelona Medieval, on trobem l’Arxiu de la Corona d’Aragó, la seva història i obres principals juntament amb l’explicació de “Pere el Gran rei D’Aragó 1240 -1285”. Aquest article ho hemrealitzat mitjançant la recerca d’informació trobada a Internet, articles, llibres, follets informatius i exposicions com ara , la visita a la Corona d’Aragó, que es troba a Barcelona. Aquesta última va ser imprescindible per la realització i documentació d’aquest article on, van poder veure obres gràfiques importants, informació detallada i documentals explicatius.
L’estructuració d’aquesttreball l’hem realitzat de la següent manera; Hem dividit i repartit la feina, fent cadascuna de les quatre membres que formem el grup, un dels apartats que composen aquest article. Vam decidir realitzar-ho d’aquesta manera perquè consideràvem que així cascuna podrà centrar-se en una part i realitzar-la de manera més detallada i argumentada i posteriorment, un cop realitzats cadascun dels apartatsadaptar l’ informació i posar-la en comú, finalitzant l’article amb les conclusions comunes.
Per a la realització dels diferents apartats cadascuna ha utilitzat un mètode, per exemple buscant informació en diferents mitjans i realitzant un document escrit resumint i aplicant cada informació important i relacionada amb l’apartat.
Per altres apartats com per exemple l’Arxiu de la Corona d’Aragóha sigut imprescindible realitzar una visita ja que, era obligatòria per l’exercici i serveix com a mitjà principal i directe d’informació.
Amb la realització d’aquest article els nostres objectius han sigut, saber treballar en grup, trobar , resumir, ordenar i explicar estructuradament l’ informació i, posteriorment posar-la en comú. Informar-nos i tenir coneixement de les característiquesgràfiques de l’època medieval i sobretot de la Barcelona d’aquella època. Conèixer i utilitzar diferents fons d’informació i presentar per escrit de forma coherent, estructural , adequada i creativa els article final.
CONTEXT HISTÒRIC DE L’EDAT MITJANA

Com introducció al treball primerament farem un resum històric de l’Època Medieval, destacant les característiques econòmiques, social, politiques iculturals. L’Edat mitjana es desenvolupa a occident i la podem dividir en Alta Edat Mitjana que compren del segle V al XI, i Baixa Edat Mitjana , del segle XI i XV.
Dins de l’Edat Mitjana trobem el preromànic, dividit en dues fases, en la primera fase podem destacar els visigots, els francs i els ostrogots, aquesta primera fase compren fins als seglesVII i IX amb la coronació de Carlemany, que va establir el RENOVATION CAROLINGIA (primer Renaixement). Carlemany volia recuperar l’esplendor de la Roma perduda, recuperar l’època clàssica. Es pot descriure com un petit Renaixement però significatiu.
Justament en aquest període de canvi cap a la segona fase destaquem altres personatges importants , els Víkings. Amb l’arribada de la segonafase, anomenada Fase dels Regnes Germànics, trobem la cultura celta, seguidament l’asturiana i mossàrab. Fins arribar al segle XI, any 1000 on comença la Baixa Edat Mitjana i acaba cap al segle XV. Aquesta època la podem dividir en Romànic i Gòtic, el Romànic compren des dels inicis de la Baixa Edat Mitjana al segle XI fins cap als segles XII i XIII.En aquests segles comença el Gòtic fins al segle XV.
En l’Alta Edat Mitjana trobem una economia que es agrícola -ramadera de subsistència amb elaboració de manufactures caseres. Apareix el Feudalisme com organització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunte
  • Apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • Apunte
  • apuntes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS