Aquiles

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 7 (1647 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Punt 1: Presentació dels personatges (caracterítzació)

*

Origen i atributs
*

Relació entre ells

Punt 2: Exposició llegenda o mite

Punt 3: Altres versions

Punt 4: Relacions del mite amb altres camps

Punt 5: Altres questions d'interès

Punt 6: Activitats

1.- PRESENTACIÓ DELS PERSONATGES

ORIGEN I ATRIBUTS

AQUIL·LES: Fill de Peleu i de la deesaTetis. Tetis el va submergir al riu Estigia que el va fer invulnerable. El punt dèbil d'Aquil·les era el taló, que no havia tocat l'aigua perque era per on Tetis el subjectava. Va ser el principal heroi de la guerra de Troia.

TETIS: Mare d'Aquil·les. És una de les Nereides, el seu pare es Nereo, el vell del Mar, i la seva mare es Dòride. És una divinitat marítima e inmortal.

PELEU: Pared'Aquil·les. En la mitoligia grega, rei del mirmidoni a Tessaglia. Fill d'Eaco rei d'Egina. Va ser famós sobretot per la seva boda amb Tetis.

PATROCLE: Fill de Menecio (rei de Locria) i de Estenebe o Periopis. Es va educar a Tessaglia a la cort de Peleu. Segons una tradició va ser un dels pretendents d'Helena.

HEFESTOS: Fill de Zeus i d'Hera (altres tradicions diuen que d'Hera sola). Era el més jovedels déus i coix de les dues cames.

HÈCTOR: El fill gran de Príamo i Hécuba, reis de Troia i marit d'Andrómaca, el més valerós dels guerrers troians. Els oracles van anunciar que mentre Hèctor visqués la ciutat no cauria.

PARIS: Fill dels reis de Troia, probablement un dels més joves d'entre els molts que van tenir. Hécuba va somiar que portava una torxa encesa al ventre i l'Oracle va dirque això significava que el nen seria la causa de la destrucció de Troya.

DEIDAMIA: Un dels primers amors que Aquil·les va tenir, i amb la que va tenir un fill: Neoptólemo.

CALCAS: Famós endeví que va acompanyar als aqueus a la guerra de Troya.

QUIRÓ: Quiró era un centaure, fill de Crono i de Filira, filla de l'oceà, per tant pertany a la mateixa familia divina de Zeus. Quiró va ser unésser doble, doncs era meitat home i meitat cavall. Ell ensenyava la música, l'art de la guerra, el de la caça, la moral i la medicina. Quiró va ser un metge cèlebre i fins i tot cirurgià. Quiró va néixer inmortal, era un bon amic dels homes, sabi i prudent. D'aquí que ara se'l relacioni amb el signe de Verge, que es el signe del servei, de la medicina i de la química.

RELACIÓ ENTRE ELLS

TETISPELEU

Mata a millors amics

HÈCTOR PATROCLE AQUIL·LES

Mata a

germans

PARIS

Mata a

2.- EXPOSICIÓ LLEGENDA O MITE

Zeus i Posidó (déu de l'oceà) volien enamorar aTetis, però gràcies a un oracle van saber que el fill que Tetis tingués seria més poderós que el seu pare, així que van deixar que un mortal l'estimés.

Quiró, en saber això, va aconsellar a Peleu (el seu mortalprotegit) que no desaprofités l'ocasió d'emparentar-se amb una divinitat.

Tetis es va resistir però al final Peleu va aconseguir que ella accedís a l'amor. Un cop casats, Tetis va donar a llum a Aquil·les. Tetis va intentar per tots els mitjans donar-li la immortalitat al seu fill, procediments que resultaven perillosos. Ho va intentar molts cops, però Peleu sempre arribava a temps i l'aturava, finsque un dia va decidir introduir Aquil·les a les aigües de la llacuna Estigia. El va agafar del taló, però no poder acabar d'introduir-lo perque Peleu va arribar i la va aturar de nou, i així el taló d'Aquil·les va quedar vulnerable.

Peleu no entenia aquests intents de donar-li la immortalitat a Aquil·les i pensava que volia fer mal al nen, per això Peleu va decidir trencar el matrimoni ambTetis. Tot i així ella sempre va estar pendent d'Aquil·les

Quan Aquil·les va cumplir 9 anys, l'endeví Calcas va pronosticar que Troya no podria ser conquerida sense ell. Tetis va intentar que Aquil·les no hi anés perque sabia que perdria la vida allà. El va disfressar i el va amagar entre les dones durant el reclutament del soldats.

Patrocle també va ser amagat entre les dones. Més tard són...
tracking img