Aquiles

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 14 (3389 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
ÍNDEX
1. Biografia.................................................................................................... p. 2
2. Atributs d’ Aquil·les................................................................................... p.4
3. Mites relacionats...................................................................................... p.6
* Elsmirmidons.......................................................................... p.6
* Tetis......................................................................................... p.7
* Políxena................................................................................... p.9
* El judici de Paris..................................................................... p.10
* La guerra deTroia.................................................................. p.11
* El sacrifici d’ Ifigènia................................................... p.11
* La mort d’Héctor........................................................ p.12
* El taló d’ Aquil·les....................................................... p.13
* El cavall deTroia........................................................ p.13
4. Bibliografia.............................................................................................. p.14

Aquil·les i Àiax jugant a les dames, Exèquies.

1. BIOGRAFIA
Aquil·les és fill del rei Peleu i de la nereida Tetis, (enllaç en qual en succeiria el famós judici de Paris), va participar en la guerra de Troia tal com explica la Il·líadad’Homer.
El futur Heroi, ja des d’infant tindrà com a millor amic a Pàtrocle , que esdevindrà com un germà per ell perquè seran educats els dos per Tetis. La mare d’ Aquil·les, al no tenir un hereu immortal com ella, s’obsessiona en que el seu fill també ho ha d’esdevenir. Per això va demanar ambrosia als deus. Va cobrir el nen amb aquesta substància i el va mantenir sobre foc. Peleu al veure quèfa Tetis, pateix per la vida del seu fill , s’enfada amb la seva dona i es separen. Llavors Tetis banya Aquil·les al riu Estagira, el qual donava la immortalitat, però no ho esdevé del tot perquè la seva mare a l’hora de banyar-lo el va agafar pel taló esquerre , passant a ser des de llavors el seu únic punt feble.
El nen serà educat pel centaure Quirós, que li ensenyarà l’art de la caça i laguerra i l’alimentà a base de medul·la d’ós. L’endeví Calcant predirà que Troia només serà derrotada si Aquil·les no hi participa i que si ho fa, morirà en batalla. Per evitar aquest fatal destí, Tetis l’envia disfressat de dona a la illa de Scyros, on viurà com una de les filles del rei de Licomedes. Una de les filles del rei, Didamia, s’enamora d’ ell i acabaran tenint a Neptòlem. Ulisses, quanreuneix l’exèrcit per anar a combatre contra Troia, assabentat del muntatge que ha organitzat Tetis, va a Scyros per descobrir quina de les filles del rei és en realitat Aquil·les. Per fer-ho els hi ofereix varies coses. Les noies triaran els vestits i l’heroi triarà una llança i un escut. Al ser descobert, decidirà anar a la guerra amb Ulisses tot i que sap que a Troia li espera la mort.Aquil·les a la cort de Licomedes, Anònim.
Quan ja porten deu anys a la guerra, les tropes gregues entren a Troia i agafen un grup de noies. Entre elles s’hi troba Criseida. El sacerdot troià visita a Agamèmnon per recuperar-la, aquest només accepta tornar-la si a canvi obté a una altre noia d’igual bellesa. D’aquesta manera decideix quedar-se amb Briseida, l’esclava d’Aquil·les. Aquest s’enfurisma tantque decideix no participar a la guerra. Les tropes gregues comencen a perdre totes les batalles. El seu amic Pàtrocle , per ajudar a Esparta demana a Aquil·les les seves armadures per lluitar per ell. Aquil·les accepta amb la condició de que en el moment que les tropes troianes es retiressin, ell marxés del camp de batalla. Però no va ser així, i Héctor el va matar.

Envers la tristor...