Ara pacis augustae

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (347 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
IDENTIFICACIÓ:
Nom de l'obra: Ara Pacis Augustae
Autor: desconegut
Datació: 13 - 9 aC
Localització: Museu dell' Ara Pacis (Roma)
Tipologia: altar
Marerial: marbre de Carrara
Estil: artclàssic romà, periode imperial.
Tema: Commemoratiu

ANALISI FORMAL:

Elements tècnics:

·Tècnica: Aquest monument està fet de Marbre de Carrara. El més destacat és decoració escultorica que envoltal'edifici, és a dir, la cara exterior de l'escultura que envolta l'altar està totalment coberta de relleus escultòrics.
·Acabats: L'espai queda molt ample, són relleus amb voluntat narrativa. Té unacombinació de l'alt relleu amb el relleu mitjà i el baix relleu, amb la qual s'aconsegueix una extraordinària sensació de profunditat. El fet de donar més volum a les figures en primer terme remarcala importància dels personatges.
·Efectes especials: La posició de les figures i els plecs de les túniques aporten a la composició una gran movilitat tot i el predomini de les línies verticals. Tambécal destacar el realisme dels rostres, que individualitza els personatges i el detallisme de tots els element.

Elements plàstics:

·Composició: La decoració que cobria les parets interiors iexteriors es divideix en quatre grups: Els dos frisos externs laterals, els quatre relleus al.legòrics, el sòcol extern amb roleus d'acant i per últim el fris intern. Una franja de cenefas la divideixlongitudinalment en dues franges. La franja inferior està decorada amb fulles d'acant, mentre que a la superior s'hi representen escenes mitològiques i gistòriques relacionades amb l'emperador August.Als cantond i a banda i banda de les portes, les franges longitudinals estan delimitades verticalment per pilastres de capitell corinti.
·Mides i proporcions: Aquest monument és de plantarectangular amb unes dimensions de 3,68 m d'alt x 11,60 m d'ample x 10,65 m de llarg. Aquesta obra no té sostre i presenta dues entrades la principal que s'aixeca sobre un podi amb escales i l'altre a la...
tracking img