Arquitectura de ferro

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
ARQUITECTURA DE FERRO
Context historic
És el moment de la revolució industrial francesa. Gràcies a la industrialització es fa possible la revolució dels transports, l’ús dels nous materials(ferro,acer..) i fonts d’energia. També fou afavorida per la ideologia racionalista de les classes dirigents.
Al 1889 es va organitzar l’exposició universal de París per celebrar l’aniversari de la presade la Bastilla. La torre Eiffel va fer d’arc d’entrada a la fira d’aquesta.
És l’època del Nacionalisme, Imperialisme i Colonialisme.
Unificació d’Itàlia i Alemanya. A finals del segle XVIII esprodueix un desdoblament i separació de la figura del arquitecte de la de l'enginyer. La figura de l'enginyer es manté entre las demés, és el realitzador de las noves estructures tècniques atrevides ifuturistes.
Característiques Arquitectura de ferro
La Arquitectura del Hierro nace en relación con la Revolución Industrial que ofrece otras posibilidades y necesidades.Aporta una nueva visión de laconstrucción, muy diferente de la tradicional, gracias a sus esructuras articuladas y una nueva imagen del espacio total, transparente y disolución de masas, lo que supone cambios no sólo de materiales,sino de técnicas de construcción y valores plásticvos de la rquitectura, tipologías, etc
S'associa a la indústria i comerç amb la confiança optimista cap el futur progressista.
Té tres grans campsd'aplicació: el dels ponts de ferro, el de les grans cobertes de ferro i cristall i el dels grans edificis de pisos amb esquelet metàl·lic.
Obres fetes per enginyers.
Columna de aparienciaclasicista
Estructures metàl·liques que permetran realitzar edificis amb gran alçària.Espacio interior amplio.Se rentabiliza mejor el espacio también en altura, ya que se posibilita el incremento de plantas.Aumento de la seguridad del edificio, ya que el hierro es infinitamente más seguro que la madera.
El material que utiliza primordialmente es el hierro, hierro colado, de gran consistencia y que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquitectura del ferro
  • NO FERROSAS
  • ferro
  • Ferre
  • Ferro
  • ferro
  • ferreer
  • Ferr

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS