Art artistes

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (392 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
SO7 Art i Artistes

Segon Lliurament

L' art medieval (romànic i gòtic). L'arquitectura.

Comentari d'una obra arquitectònica medieval.

Anàlisis formal.
La catedral gòtica, mostrales gran finestres amb els vitralls de colors que es construïen per que la llum il·lumines així tots els racons de l'edifici.
Els arcs del gòtic s'anomenaven arcs apuntats.
Laconstrucció del sostre, el qual es feia amb voltes ogival, es feia a gran alçada, mostra'n així el desitj d'acostament a deu. A mes es pot aprecia tots els claus i nervis que van recorrent al sostre d'uncostat al altre als quals desvien tot el seu pes a les parets, que degut a les gran obertures de les finestres, aquestes s'havien de reforça molt amb l'us intensiu de pilars i contraforts i dels nerviscorresponents per desviar tota aquesta pressió cap els pilars. Per poder fer això als arquitectes de la època van inventar l'arc boretell que era el que s'encarregava de aguantar tota la pressió delsostre amb una construcció totalment feta per l'exterior de l'edifici.
Interpretació.
Les catedrals eren les seus dels bisbes i les construccions mes representatives del gòtic, a mes deremarca el poder que del qual disposava l'església en aquesta època i també era un bon indicador de la bonança i prosperitat local existien.
Les catedral eren unes grans construccions, que a mesde tindre una gran alçada i gran lluminositat per al simbolisme a deu, fan que les finestres tinguin un paper molt important a l'hora de fer una construcció, ja que a mes es recrea'n amb gran adornsrepresentatius incrustats amb el vitralls de colors.
Aquestes finestres van fer que als arquitectes inventaren l'arc de boretell que suportava la pressió que feia el sostre cap a les parets desde una construcció tota per l'exterior de l'edifici que els repartia aquesta pressió sobre els contraforts, que aquests a la vegada eren els murs de les naus laterals. Els arquitectes de la època...
tracking img