Art Grec

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
L’ART GREC

Període Arcaic (s. VIII – VI a.C.)

El segle VIII a.C marca la fi de l’època fosca a Grècia, un període de retrocés que va donar a la caiguda de la civilització Micènica.
Elcomençament d’un nou període va permetre als grecs organitzar-se en petites polis (ciutats-estat) situades al voltant de la costa, les quals passaven gran part del temps en guerra entre elles, però mica enmica va anar sorgint el sentiment nacionalista, és a dir, la unió de tots els grec fossin de la polis que fossin en contra dels bàrbars, la resta d’individus que no eren grecs.
Sorgeix la polisd’Atenes, la qual és la primera en començar a instaurar unes bases del model democràtic (demos) incitat per Clístenes i Pericles.

La mala situació econòmica i de recursos a l’antiga Grècia fa que molts delshabitants de les polis hagin de marxar a altres territoris en busca de nous recursos. És en aquest moment quan es comencen a formar les primeres colònies gregues per la resta de territori delMediterrani i de la mar Negra. Aquestes colònies en un principi estaven molt lligades a les seves metròpolis tot i que cada vegada anaven adoptant més i més una política de govern més autònoma. L’activitatprincipal d’aquestes polis era el comerç marítim, encara que també es van consolidar els primers tallers artesans.

Fins aquell moment les polis estaven sota el domini dels terratinent (aristoi) elsquals tenien la major part de les terres, però gràcies a la instauració de noves rutes de comerç marítim comencen a sorgir els tirans, unions de comerciants, que posen fi al domini dels terratinents.Juntament amb els tirans es constitueix la primera talassocràcia amb el domini de les rutes comercials marítimes, la qual cosa crea conflictes amb la resta de bàrbars.


Període Clàssic (s. V – IVa.C.)

Al segle V s’enfronten els grecs, units pel sentiment nacionalista, contra l’Imperi Persa en les Guerres Mèdiques (490-448 a.C.)  a causa de l’intent d’expansionisme dels perses que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art grec
  • ART GREC
  • Art Grec
  • Art grec
  • Art grec
  • ART GREC
  • caracteristicas generals art grec
  • ART GREC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS